Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Vervolg Fashion on Wheels

Fashion on wheels: we zijn nog niet klaar!

02-05-2014

Na een succesvolle ontwerpwedstrijd lijkt de Fashion on wheels-pret even voorbij. Maar niets is minder waar! De Zonnebloem, initiatiefnemer van Fashion on wheels, wil nog steeds dat iedereen toegang heeft tot comfortabele, modieuze kleding. Op naar meer mooie mode voor rolstoelgebruikers! Aan het woord: Marc Ruis van de Zonnebloem.


Hoe kijken jullie terug op de ontwerpwedstrijd?
Marc: “Wij zijn heel erg trots op het eindresultaat van de wedstrijd. De studenten hebben in een korte tijd echt een geweldige prestatie neergezet. We zijn aangenaam verrast door hun ontwerpen, die voorzien zijn van patroonaanpassingen en praktische oplossingen, speciaal voor mensen in een rolstoel.”

Is daarmee het doel van Fashion on wheels bereikt?
“Gedeeltelijk wel. We hebben het kledingprobleem van rolstoelgebruikers via regionale en landelijke media onder de aandacht gebracht. Zodat er ook meer partijen in de modebranche zijn gaan nadenken over mogelijke oplossingen.”

Wat willen jullie nog bereiken?
“We vinden nog steeds dat er daadwerkelijk meer trendy kleding in de winkels moet komen, die geschikt is voor mensen in een rolstoel. En daar zetten we ons ook de komende tijd voor in. We zoeken daarvoor de samenwerking met modeproducenten en winkelketens en hebben een crowdfunding-actie opgezet om geld in te zamelen.”

Waar is dat geld voor nodig?
“We gebruiken het om als de Zonnebloem een bijdrage te kunnen leveren aan de opstartkosten die gemaakt moeten worden door producenten en/of winkelketens die deze kleding willen gaan produceren. Met elkaar willen we die volgende stap mogelijk maken. Het winnende Fashion on wheels-ontwerp van Kelly zal het uitgangspunt zijn.”

Hoe kun je meehelpen?
“Iedereen die ook vindt dat er meer mooie mode moet komen voor mensen in een rolstoel, kan vanaf 5 euro doneren via www.zonnebloem.nl/fashiononwheels. Er is een streefbedrag bepaald van 100.000 euro, dat we voor 1 juni willen halen. Lukt dat niet, dan krijgt iedereen zijn geld terug.”

Wat staat er tot die tijd op de agenda?
“De studenten en modellen showen hun kleding tijdens een Fashion on wheels-modeshow op de Support Beurs in Utrecht, op 10 mei. Jurylid Maik de Boer zal die show presenteren. Dus als je de kleding een keer in het echt wilt zien, zou ik zeker langskomen!”