Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

“Dat is de Zwarte Cross: iedereen hoort erbij”

28-07-2014

Shirt gekocht 

Thuis heeft Sjaak een hele kast vol t-shirts van de Zwarte Cross. En daar kwamen dit weekend drie nieuwe exemplaren bij. Sjaak: “Ik had er al twee gekocht bij een stand op het festival. Maar toen zag ik iemand lopen in een gaaf shirt. Ik vroeg hem waar hij dat gekocht had. ‘Voor 20 euro mag je hem hebben’, was zijn reactie. Een minuut later liep hij met 20 euro in zijn hand naar de stand voor een nieuw shirt. En had ik de zijne! Tja, dat kan allemaal op de Zwarte Cross.” 

Het is voor Sjaak, gekleed in een zwart shirt van de Cross en een pet van de band Normaal, de tweede keer hij het festival bezoekt. “Ik ben helemaal weg van ‘dialectrock’. Ook al kom ik uit Brabant, ik ben opgegroeid met de muziek van Normaal. Daar werden wij thuis door gegrepen en het heeft ons nooit meer losgelaten.” 

Gezellig en praktisch 

De Zonnebloem brengt hem vooral gezelligheid: “Ik hou van feesten en plezier maken. En het is altijd leuker om met meer te gaan dan alleen. Daarnaast is het via de Zonnebloem erg praktisch: het vervoer is geregeld. Wat voor de Zwarte Cross echt een noodzaak is voor mij. Zelf vervoer regelen wordt onbetaalbaar. Het terrein ligt echt in de middle of nowhere.” 

Angela kent de Zwarte Cross goed. Ze ging er nu voor het eerst als vrijwilliger heen. “Ik duwde Hamke in zijn rolstoel. Hij wilde graag de races zien op de crossbaan. Echt mooi hoe hij zat te genieten! Het is natuurlijk wel anders om als vrijwilliger hier te zijn, maar de bijzondere Zwarte Cross-sfeer is hetzelfde. Bezoekers komen een praatje maken met de deelnemers uit onze groep. En veel van hen bieden dan ook spontaan een biertje aan. Dat is de Zwarte Cross. Iedereen hoort erbij.”

Zwarte Cross