Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Nieuwe voorzitter voor de Zonnebloem

26-09-2014

Hierbij zijn de doelstellingen verschoven van groei en differentiatie naar een nieuwe toekomstvisie waarin de focus op de doelgroep centraal staat. De start van dit nieuwe Zonnebloemtijdperk vindt Marleen Barth een goed moment om het stokje over te dragen. De nieuwe voorzitter is Godfried Barnasconi, nu reeds vice-voorzitter.  

Ter gelegenheid van haar afscheid vindt na afloop van de Nationale Vergadering, de algemene leden-vergadering, op 26 september een minisymposium plaats. Ella Vogelaar, voorzitter van de NOV, Martin van Rijn, staatssecretaris van VWS, en de nieuwe voorzitter geven hun visie op ‘de effecten van de herziening van de langdurige zorg op vrijwilligerswerk’. 

Barnasconi: “De Zonnebloem streeft ernaar dat iedereen volop kan participeren in de samenleving. Met name op het gebied van sociale en recreatieve activiteiten. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft geen belemmering te zijn. Onze vrijwilligers spelen een onmisbare rol om onze missie uit te voeren.. Als voorzitter hoop ik dat de overheid vrijwilligerswerk in het algemeen waardeert en koestert en niet bedelft onder regelingen en voorwaarden. De Zonnebloem zal op haar beurt haar steentje bijdragen en de vrijwilligers zo goed mogelijk uitrusten voor hun belangrijke taak. Want die warme aandacht die de Zonnebloemvrijwilligers geven aan onze doelgroep, dit omzien naar elkaar, is ook van groot belang voor onze samenleving”. 

Over Godfried Barnasconi 

Godfried Barnasconi is sinds 1 september bestuursvoorzitter van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Daarnaast is hij al jaren actief binnen de Zonnebloem. Eerst als voorzitter van de provinciale afdeling Utrecht en sinds 2011 als secretaris en vicevoorzitter in het landelijk bestuur. Hij staat binnen de vereniging bekend als een zeer bevlogen en betrokken bestuurder. De Zonnebloem kijkt dan ook met veel vertrouwen uit naar de komende bestuursperiode. 

Over Marleen Barth 

Marleen Barth was vanaf februari 2008 voorzitter van het landelijk bestuur van de Zonnebloem. In haar voorzittersperiode heeft de Zonnebloem geprofiteerd van haar bestuurlijke ervaring en haar kracht om te verbinden en eenheid te smeden. Verder is zij vicevoorzitter van de KNMP en fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer. De Zonnebloem dankt haar heel hartelijk voor haar inzet.