Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zeger en Reina’s eerste vakantie samen

22-09-2014

Op je negentigste tot over je oren verliefd. Wanneer Zeger Bax in de ogen kijkt van de 78-jarige Reina van der Sluis smelt zijn hart. “Ze heeft iets spontaans. We zijn twee oude tortelduifjes”, vertelt hij. Ondertussen kan hij zijn ogen niet van Reina afhouden. Zij bloost. En kijkt verliefd terug naar haar kwieke vriend. 

Op Ketelbinkies kades 

Zeger heeft het aan zijn hart. En Reina heeft last van haar heup, knieën en longen. “Met zijn tweeën zelf een reisje maken is daardoor lastig. Onmogelijk, eerlijk gezegd.” Via de dochter van Zeger, zij is vrijwilliger bij de Zonnebloem, horen ze dat het wél kan. Met het aangepaste Zonnebloemschip genieten van een onbezorgde vaarvakantie in eigen land. En dan leggen ze aan in Rotterdam. De geboortestad van Zeger. Na meer dan veertig jaar een kopje thee op de Coolsingel. Net als vroeger in de pauze van het werk. Het sfeertje voelt nog steeds hetzelfde.” 

Hand in hand 

Reina, uit Groningen, is nog nooit in de Maasstad geweest. “Nu heb ik haar ‘mijn’ stad laten zien”, vertelt Zeger. “Allebei in een rolstoel de kade op. Geduwd door vrijwilligers. Lekker samen de stad in. Hand in hand. De hulp van al die vrijwilligers is fantastisch. Geweldig dat we dit op onze leeftijd kunnen beleven samen.” 

Omdat de haven niet naar Zeger en Reina komt... is jouw hulp zo welkom. Met een bijdrage maak je mogelijk dat meer mensen zoals Zeger en Reina het ultieme vakantiegevoel beleven. Steun ons werk!