Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Rolstoelmode dankzij 3D-bodyscans

01-10-2014

A Body Issue maakt gebruik van 3D-bodyscans om rolstoelgebruikers de maat te nemen. “Met deze maten ontwikkelen we verschillende basisitems”, vertelt Marije. “Een spijkerbroek, een nette broek voor de man, een rok, een jurkje, een colbertje. En dan speciaal voor rolstoelers. We houden rekening met naden, stiksels en dergelijke. Daar krijgen mensen anders doorzitplekken van.” 

Alleen ‘staande’ mode 

Marije legt uit hoe ze tot het idee van A Body Issue gekomen zijn: “De huidige mode is in alle facetten gemaakt op ‘staande’ mensen, en niet op zittende. Met andere woorden: er is te weinig aandacht voor de identiteit van degene die de kleding draagt. En dat willen we veranderen. Aangepaste kleding kennen we niet, we willen een eigen confectielijn die modieus is én goed past. Ook als je altijd zit.” 

Voor iedereen toegankelijk 

De Zonnebloem organiseerde begin dit jaar een ontwerpwedstrijd voor rolstoelkleding, Fashion on wheels. “Er is momenteel weinig écht modieuze kleding verkrijgbaar, die speciaal is ontworpen voor mensen in een rolstoel”, aldus directeur Noud van Rooij. “We zien dat de kleding vooral is gericht op functionaliteit en onvoldoende aansluit bij het Nederlandse modebeeld. Bovendien hangt er meestal een hoog prijskaartje aan. De Zonnebloem wil dat goed passende én modieuze kleding voor iedereen toegankelijk is.” 

Help mee: laat je scannen! 

Voor het ontwikkelen van het nieuwe maatschema voor de confectiekleding, is A Body Issue met spoed op zoek naar mensen in een rolstoel die zich gratis willen laten scannen. Dit kan op verschillende data in oktober. Als je meerdere mensen kent, is het ook mogelijk om op locatie te scannen. Zit jij in een rolstoel en wil je een bijdrage leveren aan de rolstoelmode van A Body Issue? Meld je dan aan via hello@abodyissue.com. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van A Body Issue.