Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

De Zonnebloem plant eigen tulp op Keukenhof

21-11-2014

Onze directeur Noud van Rooij plantte vanmorgen de eerste ‘Zonnebloem’ tulpenbol op Keukenhof in Lisse. De mouwen werden opgestroopt en met hulp van vrijwilligers gingen 200 tulpenbollen ook echt de grond in. In het voorjaar is het resultaat te zien.

De tulp, met kartelige, zonnebloemachtige blaadjes, heet ‘De Ontmoeting’. Erg toepasselijk, omdat de Zonnebloemvrijwilligers al meer dan 65 jaar alles op alles zetten om mensen met een lichamelijke handicap een onvergetelijke tijd te bezorgen. Toen de Zonnebloem 60 jaar bestond, werd de tulp al gedoopt en was er een feestelijke jubileumbijeenkomst. 

Trouwe partner 

Keukenhof is al jaren een trouwe partner van de Zonnebloem. Op het gebied van toegankelijkheid trekken we samen op, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking het park goed kunnen bezoeken. Noud van Rooij is trots op deze samenwerking: “We zijn allebei een oer-Hollandse organisatie en weten elkaar al meer dan 25 jaar goed te vinden. Elk jaar genieten honderden Zonnebloemdeelnemers en –vrijwilligers van het prachtige landgoed. Dat zal dit voorjaar niet anders zijn als de ‘Zonnebloem’ tulpen gaan bloeien. Heel bijzonder!” 

>> Kom kijken in Keukenhof! Vanaf 20 maart is het landgoed weer te bezoeken. 

Bekijk de video over de doop van ‘De ontmoeting’