Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Juichen voor Vitesse

20-11-2014

Zonnebloemdeelnemers van de regio Rijnstroom juichen elke thuiswedstrijd in het Arnhemse GelreDome voor Vitesse! Want speciaal voor hen zijn er altijd twee rolstoelplekken beschikbaar. Supporterscoördinator Koen Koenders van Vitesse Betrokken vertelt.

Waarom doet de stichting Vitesse Betrokken dit? 

"We doen dit omdat de club een sterke maatschappelijke verantwoordelijkheid voelt. Vitesse is diep geworteld in de samenleving en we geloven in de kracht van voetbal om sociaal-maatschappelijke activiteiten te ondersteunen. Groot Arnhem en Vitesse hebben elkaar daarbij nodig. Onze activiteiten zijn gebaseerd op drie pijlers: gezondheid, sportiviteit en respect, en talentontwikkeling. Het doel is om de binding tussen Vitesse-supporters met allerlei achtergronden en Vitesse te onderhouden en te vergroten.” 

Waarom vindt Vitesse goede toegankelijkheid voor alle supporters belangrijk? 

“Bij ons staat gelijkwaardigheid van supporters hoog in het vaandel; we vinden het belangrijk dat iedereen Vitesse kan beleven, dus ook mensen met een beperking. Bij de bouw van ons stadion GelreDome is daar al rekening mee gehouden. Het heeft uitstekende faciliteiten, voor alle bezoekers. Ook heeft Vitesse voor haar supporters met een beperking een rollerside - zo wordt een rolstoeltribune binnen het voetbal genoemd - in het leven geroepen. Voor mensen met een beperking werd het dus mogelijk om de thuiswedstrijden van Vitesse te bezoeken.” 

Hoe is het contact met de Zonnebloemregio Rijnstroom ontstaan? 

“De secretaris van de regio Rijnstroom, Nico Korving, heeft vier jaar geleden een aanvraag voor kaarten gedaan. Toen is besloten om aan de Zonnebloemregio Rijnstroom standaard twee kaarten beschikbaar te stellen voor deelnemers en twee voor hun begeleiders. Daardoor kunnen deelnemers uit buurt van Arnhem elke wedstrijd een bezoek brengen aan Vitesse.” 

Zijn er voor zover je weet veel fans van Vitesse bij de Zonnebloem in de regio? 

“Waarschijnlijk wel. We hebben elke wedstrijd ruim 80 supporters op onze rollerside en 50 supporters op onze aangepaste mindervalide-tribune zitten, die genieten van een mooie wedstrijdbeleving in GelreDome. Vitesse heeft dus redelijk veel supporters met een beperking. Bij aankomst worden zij altijd hartelijk welkom geheten door dezelfde stewards en vóór de wedstrijd bieden de spelers regelmatig een bos bloemen aan aan de supporters op de rollerside.“