Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Rolstoelen voor elke situatie

27-11-2014

Met een gewone rolstoel kun je op de meeste plekken uiteindelijk wel komen. Alleen, of met wat hulp. Maar voor langere afstanden, het strand, of dat leuke Toscaanse stadje met steile straatjes is een ander soort vervoer handig. Welke alternatieve rolstoeltypen en hulpmiddelen zijn er zoal? Een overzicht.

Handbike 

De naam zegt het eigenlijk al: met handbikes, die je aan je rolstoel koppelt, fiets je met je handen. En daarmee leg je gemakkelijker grotere afstanden af en wordt het mogelijk om tourtochten te maken. Of sportief bezig te zijn, door aan handbikewedstrijden mee te doen. Voor bijna elke normale handbewogen rolstoel zijn passende handbikes. Voor een extra duwtje in de rug bestaan ook versies met elektrische hulpmotor. Kijk voor meer info bijvoorbeeld hier

Met één fiets 

Fietst je partner, vriend, vriendin of vrijwilliger graag en willen jullie samen met één fiets op pad? Dan is de Velo Plus ideaal. Voorop de fiets zit een plateau, waar je je eigen handbewogen rolstoel op vastzet. Dan is het een kwestie van de oprijplaat inklappen en gaan! De elektrische trapondersteuning maakt het fietsen met een rolstoelpassagier nog gemakkelijker. Eens proberen? Deze fiets is onder meer te leen bij een bezoek aan Nationaal Park de Hoge Veluwe. Geen eigen rolstoel mee? De OPair heeft een ingebouwde rolstoel, die je eenmaal op locatie, losgekoppeld van de fiets kunt gebruiken. Hij is bovendien zo aan te passen, dat zowel kinderen als volwassenen een goede zit vinden. 

Ligfietsrolstoel

Met de motor 

Stichting on Wheels verhuurt aangepaste vervoersmiddelen voor mensen met een beperking, bijvoorbeeld een camper of rolstoelbus. Voor snelheidsduivels is er een motor met rolstoelzijspan. Een keer huren? Dat kan als donateur of vriend van deze stichting. Ken je niemand met een motorrijbewijs? Een van de vrijwilligers van de stichting neemt je graag mee voor een ritje. Voel de wind door je haren als je door de bochten scheurt! 

Hulpmotor 

De Swiss-Trac is een elektrische hulpmotor, die je aan je rolstoel koppelt en die je vervolgens vooruit trekt. Het bos, hellingen en zelfs sneeuw zijn zouden geen probleem moeten zijn met dit apparaat. Omdat het klein is, is het gemakkelijk in de auto mee te nemen. Er kan ook een kinderzitje op worden geplaatst. 

Off road 

Het Zweedse Zoomability maakt de vierwielaangedreven off road rolstoel Zoom. Deze elektrische rolstoel kan volgens de producent sneeuw, zand, stoepranden en lage trappen moeiteloos aan. De Zoom was eerder te zien in ons deelnemersblad Beleef. Directeur van Zoom Nederland is Remko Teunissen, die door MS zelf in een rolstoel terecht kwam. Mooie actiefoto’s van de Zoom zie je op Facebook

Rolstoel offroad

Strand en water 

Of het nou stralend weer is, of grijs met veel wind, het strand trekt altijd. Maar met een gewone rolstoel kun je het rulle zand natuurlijk onmogelijk op. Bij fietsverhuurbedrijf Biesieklette huur je op de stallingen Kijkduin en Scheveningen (Noordboulevard en Haven) speciale strandrolstoelen. Een hele stoere is de ScoutCrawler. Door de rupsbanden is hij zeer wendbaar: een hele speciale rijervaring! Kijk hier voor ons artikel over de toegankelijkheid van de Nederlandse kust en hier (bladerbare pdf) voor een overzicht van alle kustlocaties waar strandrolstoelen beschikbaar zijn. Op echt hete dagen is verkoeling zoeken in zee en zwembad mogelijk met de vrijetijdsrolstoel Hippocampe. Met het type ‘Vrij’ rij je zelf of met wat hulp het strand op en de zee in. Het type ‘Zwembad’ is ideaal voor bij en in het zwembad. 

Zonnebloemdeelnemers op AT5! 

Op de Amsterdamse zender AT5 was op 26 september in het programma ‘In de stad’ een reportage te zien over diverse Zonnebloemdeelnemers, die hun vervoermiddel demonstreren. Bekijk hier onder meer de Zonnebloemauto, een handbike en een aangepaste Segway.