Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Door weer en wind naar Disney on Ice

30-12-2014

Dwarrelende sneeuwvlokken, ijzige kou en bevroren sloten. Het wintergevoel heeft ook Nederland bereikt! De Zonnebloemregio Heusden deed er nog een schepje bovenop: zij genoten van een prachtige ijsshow van Disney on Ice.

Met ruim 50 Zonnebloemduo’s – mensen met een lichamelijke beperking en hun bezoekvrijwilliger – reisden de afdelingen uit de regio zondag af naar Amsterdam RAI. Op het programma: het Magical Ice Festival van Disney on Ice. “We hebben voor een ijsshow gekozen, omdat het helemaal past in deze tijd van het jaar”, vertelt Gerda Verspuij, voorzitter van de lokale afdeling Vliedberg Vlijmen. 

Ontzettend belangrijk 

Het extra uitje werd deels bekostigd door het goededoelenfonds van Dela uit Eindhoven. “Echt geweldig. Een extra uitje in de decembermaanden is ontzettend belangrijk voor deze groep mensen. Als familie in deze periode bij ze langskomt, kunnen zij ook eens vertellen dat ze iets leuks hebben gedaan met Kerst. Dat ze het fijn hebben gehad. Dat is namelijk niet vanzelfsprekend als je niet meer zo mobiel bent.” 

Samen uit, samen thuis 

Ondanks het slechte weer – de bus trotseerde onderweg aardig wat gladde wegen – heeft de groep een geweldige avond gehad. “Ik heb vaak gehoord: ‘ik weet dat ik morgen totaal kapot ben van vermoeidheid, maar dat is het allemaal waard’. Dat zegt al wel genoeg. En het mooie is: elke deelnemer is op pad gegaan met zijn eigen vertrouwde vrijwilliger. Ze werden door hem of haar opgehaald en thuisgebracht. Echt samen uit, samen thuis. Gezellig!”

On ice