Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Hét kerstgevoel, met champignonsoep en chocolademousse

16-12-2014

Jenny Vandersteen (89) genoot dit weekend van een luxe driegangendiner in kerstsfeer. Samen met nog een aantal andere mensen met een lichamelijke beperking. Gesponsord door Jumbo, klaargemaakt door Zonnebloemvrijwilligers.

Chocolademousse 

Champignonsoep met brood en tapenade vooraf, rode kool, notenstamppot, sukadevlees als hoofdgerecht en een chocolademousse na. “Zoiets bijzonders zou ik zelf niet zo snel klaarmaken, dus dat maakte het extra speciaal”, vertelt Jenny enthousiast. 

Jenny is één van de tien Zonnebloemers van de afdeling Veghel die dit weekend verrast werden met een kerstdiner. Een intiem etentje, volledig in kerstsfeer. “Het eten was heerlijk, maar dat was nog niet alles. Een glaasje wijn, kerstmuziek op de achtergrond, overal kaarsjes aan. Dat maakte het helemaal af. Heel gezellig! Ik heb echt ontzettend genoten.” 

Jumbo 

De ingrediënten voor de kerstdiners van de Zonnebloem worden aangeboden door Jumbo. De vrijwilligers kunnen daarmee zelf een diner organiseren voor tien personen. Honderd geselecteerde afdelingen doen mee aan de actie. “Super! Echt een heel leuk initiatief!”, vindt vrijwilliger Tineke. “Helaas zijn sommige mensen met kerst niet samen met familie of vrienden, dus dan is het mooi dat we hen dit kunnen aanbieden.” 

Torentje 

De vrijwilligers huurden speciaal voor het diner een ruimte in een nabijgelegen buurtcomplex. “Helaas was daar alleen maar een elektrische kookstelletje, dus dat was een uitdaging. Maar we hebben het opgelost door vooraf veel voor te bereiden. Een van ons drieën is kok van beroep, dus dat scheelt. Zelf maakte ik het toetje. Helaas was mijn mousse niet dik genoeg om als een torentje rechtop te blijven staan. Maar ach, hij smaakte goed.” 

Stap buiten de deur 

Jenny was erg verrast door het diner. “Ik voel me vereerd, het was heel fijn. De Zonnebloem is sowieso belangrijk voor me. Ik ga met alle activiteiten mee. Het betekent voor mij toch die stap buiten de deur die je anders niet zo snel zet. Ook vanwege het feit dat mijn armen en benen het niet meer goed doen. En dan kun je je wel eens eenzaam voelen. Bij de Zonnebloem is het altijd gezellig. En je wordt thuis opgehaald en weer thuisgebracht.” 

Leuk gezelschap 

Vrijwilliger Tineke is ook erg te spreken over de opzet van de activiteit. “Kleinschaliger, met een klein groepje. Het zou misschien een leuke aanvulling zijn op onze jaarlijkse kerstactiviteit, waarbij we de eucharistieviering bezoeken. Dat gebeurt al zeventien jaar op dezelfde manier. Dus een keertje wat anders was heel leuk. De hele groep was trouwens enthousiast. Ze vonden allemaal: in leuk gezelschap smaakt het eten nóg lekkerder.”