Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vriendinnen genieten in kerstsfeer

15-12-2014

Ze kennen elkaar al bijna hun hele leven. Maar samen op vakantie, dat kwam er nooit van. Toen ontdekten vriendinnen Eline en Ingrid de Zonnebloemreizen. Samen stapten ze aan boord van MPS de Zonnebloem voor een van onze bijzondere vakanties in kerstsfeer.

De dames besloten vorig jaar om samen een reisje te plannen. “We zijn allebei alleenstaand en ook mijn dochter van zestien ging dit jaar niet meer mee”, legt Ingrid uit. “Dus we zochten iets leuks voor ons twee. Omdat vooral ik ook zorg nodig heb, kwamen we uit bij de Zonnebloem. Een schot in de roos!” 

In bad 

Het is de eerste keer dat de vriendinnen met de Zonnebloem meegaan. Ingrid vertelt enthousiast over haar hoogtepunt van de week: “Het bad! Ze hebben op het schip een aangepast bad, wat ik thuis niet heb. En vanwege mijn handicap kan ik niet in een ‘normaal’ bad. Ik kon me dan ook niet meer heugen wanneer ik voor het laatst lekker in bad had gezeten. Dat was heerlijk genieten. Ik heb er lekker twee uur ingelegen.” 

Kerstmarkt 

De reis stond in het teken van kerst. Onder begeleiding van twee vrijwilligers genoten Eline en Ingrid van de kerstsfeer op het schip én in de dorpjes op de Duitse kades. “De kerstmarkten daar zijn een stuk groter dan hier. En leuker”, vertelt Eline. “Er was zelfs een optreden van acteurs die het kerstverhaal naspeelden. Een soort levende kerststal. En terug naar de boot was er een fakkeltocht.” De twee wilden ook graag de Dom in Koblenz zien. “Die was echt grandioos!”, aldus Ingrid. “Ook heel fijn dat we zelf aan konden geven waar we heen wilden. Je zit niet vast aan de groep.” 

Petje af 

Ingrid, die de meeste zorg nodig had tijdens de vakantie, werd gekoppeld aan een jonge vrijwilligster. “Ze deed me denken aan mijn dochter”, vertelt ze. “En dat vond ik heel fijn, want dit was mijn eerste vakantie zonder haar. We misten elkaar wel een beetje. Grappig genoeg was de vrijwilligster ook met haar moeder aan boord. Allebei als vrijwilliger! Ze hebben ons echt geweldig verzorgd. Petje af!”