Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Moeder en dochter fietsen al met Fundrunner. Jij ook?

09-02-2015

1.000 fietskilometers, goed voor 300 euro voor de Zonnebloem. Wilma van de Steenoven heeft ze bij elkaar gefietst met de app Fundrunner. Een nieuwe manier van geld inzamelen voor het goede doel, voor iedereen die wel eens fietst of wandelt.

Fundrunner werkt heel simpel: je downloadt de app en zet hem aan, elke keer als je gaat lopen of fietsen. Je kiest in de app een goed doel en een bedrijf dat de donatie mogelijk maakt (een sponsor hoef je dus niet zelf te zoeken) en je gaat op pad. Zodra je klaar bent, deel je je donatie via social media, waardoor het bedrag automatisch wordt overgemaakt naar jouw goede doel. 

"Het gaat vanzelf" 

Wilma is inmiddels een enthousiaste Fundrunner. Ze heeft geen rijbewijs en fietst elke dag naar haar werk. Acht kilometer heen, en acht weer terug. En ook boodschappen doet ze op de fiets. “Waar ik ook heen fiets, als ik thuis weg ga, zet ik altijd de app aan. En aan het eind van de dag heb ik geld opgehaald voor de Zonnebloem. Het gaat helemaal vanzelf! Ik fiets toch, dus waarom niet? Het geeft ook nog eens een extra goed gevoel.” 

Wandelen met de hond 

De app laat ook een overzicht zien van al je activiteiten. “Ik heb in totaal sinds november 1.000 kilometer gefietst. En al 300 euro opgehaald! Dat is toch mooi”, vertelt Wilma. Haar enthousiasme is ook overgeslagen op andere familieleden. “Twee zussen doen nu ook mee. De één brengt de post rond, dus die maakt ook heel wat meters. En de ander gaat vaak wandelen met de hond, en ook dat telt.” 

Alle beetjes helpen 

En ook haar dochter Minette, tevens vakantievrijwilliger voor de Zonnebloem, doet mee. Via haar hoorde Wilma van de app. Minette: “Nu in de winter vind ik het wat minder aantrekkelijk om de fiets te pakken. Maar zodra het lekker weer wordt, komt dat helemaal goed. Dan ben ik ook wel bereid om af en toe een stukje om te fietsen. Alle beetjes helpen, toch?” Ook een donatie mogelijk maken voor de Zonnebloem, met behulp van Fundrunner? Download de app op je telefoon via de Apple Store (voor iPhone) of Google Play (voor Android).