Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Uitgerust terug van Tenerife

16-02-2015

Slenteren over de boulevard, lekker uit eten en relaxen aan het zwembad. Op vakantie hoef je echt even helemaal niets. Fina en haar man Fritz – net terug van een week Tenerife met de Zonnebloem – hadden het hard nodig. “We hebben extra genoten samen. Nu het nog kan.”

Walvissen 

De vakantieherinneringen van Fina en Fritz liggen nog vers in het geheugen. Ze zijn net een paar dagen terug. “De kilometerslange boulevard, een heerlijk zwembad bij het hotel. Eigenlijk alles was goed. En niet te vergeten, de walvissen! Dat was een hoogtepunt. We gingen met een boot de zee op en hebben ze in het echt gezien. Heel bijzonder.” 

Nieuwe bestemming 

Tenerife is een nieuwe bestemming in het vakantieaanbod van de Zonnebloem. Het echtpaar was één keer eerder op het Spaanse eiland. “Maar dat is lang geleden, hoor. Wel twintig jaar. Grappig om te zien hoe alles is veranderd. Wat is er veel bijgebouwd! Ik kende het niet meer terug.” 

Tenerife

Twintig jaar geleden konden Fina en Fritz nog zelfstandig op vliegvakantie. Nu gaat dat niet meer. “Ik heb meerdere keer een hersenbloeding gehad en door een ongeluk mijn been verbrijzeld”, vertelt Fina. “Lopen is lastig. Kleine stukjes doe ik met de rollator en grote afstanden in een rolstoel. En probeer dan maar eens met z’n tweetjes op vliegvakantie te gaan. Zonder hulp. De koffers alleen al zijn een probleem.” 

Vrijwilligers 

Daar komt bij dat Fina sinds een tijd kampt met longkanker. “Ik heb veel therapie en mentaal vergt het ook veel van je. De onzekerheid, het wachten op een uitslag. Je hele leven lijkt om een ziekte te draaien. Voor mijn man is het ook zwaar. Hij doet veel in huis en zorgt voor me. Deze vakantie was eigenlijk voor hem nog het allerbelangrijkst. Even wat afleiding, een totaal andere omgeving. De vrijwilligers namen even zijn zorg over.” 

Lekker zwemmen 

Fina en Fritz verbleven met een kleine groep in een compleet aangepast hotel, met alle voorzieningen voor mensen met een handicap. “Je kon er rollators en rolstoelen huren. En in het zwembad was er een speciale lift, zodat je niet met een trappetje in het water hoefde. Zo heb ik ook nog lekker kunnen zwemmen. Op mijn rug, met zo’n drijver onder me. Lekker met je gezicht in de zon.” 

Extra genoten 

De twee zijn weer helemaal opgeladen. “We kunnen er weer even tegenaan. En dat hebben we nodig, want binnenkort krijgen we weer een belangrijke uitslag van een onderzoek. Wat ook kan betekenen dat er weinig behandelingen meer mogelijk zijn. Met dat in het achterhoofd hebben we extra genoten van onze week op Tenerife. Want wie weet kan ik zo’n reis volgend jaar al niet meer maken.”

Tenerife1