Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Vakantiegangers Tenerife

Greet en Hennie na tien jaar weer terug op Tenerife

29-05-2015

Dit verzin je toch niet? In je rolstoel boven op de top van één van de gevaarlijkste vulkanen. Hennie en Greet deden het. Met hulp van vrijwilligers. “Greet, dit pakt niemand ons ooit nog af.”

Tenerife. Ooit kwamen Greet en Hennie Heemskerk hier elke zomer. “Dat was vroeger. Met familie en vrienden, of met zijn tweetjes. We hebben hier zo ontzettend veel emotionele herinneringen liggen. Een onbetaalbaar gevoel om hier weer te kunnen zijn. Terug op ‘ons’ eiland.”

Vakantie is onmisbaar

Greet straalt. En Hennie is dolgelukkig. “Als het er voor jezelf niet inzit, besef je pas écht hoe belangrijk een onbezorgde vakantie is. Gewoon onmisbaar. Voor mij, maar ook voor Greet. Want zij staat thuis elke dag voor mij klaar. Van binnen gloeien we allebei van geluk, om hier na tien jaar weer te zijn.”

Terug naar vroeger

Natuurlijk gaan ze op het eiland op zoek naar de plekjes ‘van vroeger’. “Kijk, Greet!,” wijst Hennie. Ze kijkt op en moet lachen: “Ons restaurant. Het is er nog. Toen was het toch een kiprestaurant?” Hennie kijkt nog een keertje achterom. Zijn glimlach – van oor tot oor – vertelt hoe hij zich voelt.

Een droom komt uit

En dan beklimmen Hennie en Greet de vulkaan de Teide. In hun rolstoel, geduwd door vrijwilligers. Het uitzicht vanaf de hoogste berg van Spanje maakt ze sprakeloos. “Dit blijft adembenemend…”, fluistert Greet na een tijdje. Wat later knikt Hennie: “Ik heb vaak gedacht dat we dit eiland nooit meer terug zouden zien. Dat we dit mee mogen maken. Echt geweldig!”