Greet en Hennie na tien jaar weer terug op Tenerife

Vakantiegangers Tenerife

Dit verzin je toch niet? In je rolstoel boven op de top van één van de gevaarlijkste vulkanen. Hennie en Greet deden het. Met hulp van vrijwilligers. “Greet, dit pakt niemand ons ooit nog af.”

Tenerife. Ooit kwamen Greet en Hennie Heemskerk hier elke zomer. “Dat was vroeger. Met familie en vrienden, of met zijn tweetjes. We hebben hier zo ontzettend veel emotionele herinneringen liggen. Een onbetaalbaar gevoel om hier weer te kunnen zijn. Terug op ‘ons’ eiland.”

Vakantie is onmisbaar

Greet straalt. En Hennie is dolgelukkig. “Als het er voor jezelf niet inzit, besef je pas écht hoe belangrijk een onbezorgde vakantie is. Gewoon onmisbaar. Voor mij, maar ook voor Greet. Want zij staat thuis elke dag voor mij klaar. Van binnen gloeien we allebei van geluk, om hier na tien jaar weer te zijn.”

Terug naar vroeger

Natuurlijk gaan ze op het eiland op zoek naar de plekjes ‘van vroeger’. “Kijk, Greet!,” wijst Hennie. Ze kijkt op en moet lachen: “Ons restaurant. Het is er nog. Toen was het toch een kiprestaurant?” Hennie kijkt nog een keertje achterom. Zijn glimlach – van oor tot oor – vertelt hoe hij zich voelt.

Een droom komt uit

En dan beklimmen Hennie en Greet de vulkaan de Teide. In hun rolstoel, geduwd door vrijwilligers. Het uitzicht vanaf de hoogste berg van Spanje maakt ze sprakeloos. “Dit blijft adembenemend…”, fluistert Greet na een tijdje. Wat later knikt Hennie: “Ik heb vaak gedacht dat we dit eiland nooit meer terug zouden zien. Dat we dit mee mogen maken. Echt geweldig!”