Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Laatste Theater Tournee, maar: the show must go on

21-05-2015

Vandaag sluit de Zonnebloem een bijzonder hoofdstuk in haar geschiedenis af. In Someren vindt de laatste voorstelling van de Theater Tournee plaats. Wat ervoor in de plaats komt: een divers theateraanbod dat beter aansluit op de behoeften van onze deelnemers. Want: the show must go on.

Tienduizenden mensen met een lichamelijke beperking bezochten ook het afgelopen jaren de Zonnebloem Theater Tournee. Een speciaal voor de Zonnebloem ontwikkelde, rondreizende voorstelling. Directeur Noud van Rooij: “’Diner voor twee’ was afgelopen seizoen een heel succesvolle show, met vrijwel alleen maar positieve reacties van de bezoekers. We kunnen met recht stellen dat we stoppen op een hoogtepunt. Complimenten voor het hele team dat meer dan 70 voorstellingen heeft verzorgd. En dat overal met evenveel enthousiasme deed.”

Jong en oud 

De Zonnebloem Theater Tournee was jaren een begrip binnen de vereniging. “Een mooi concept, waar we in het hele land veel mensen mooie momenten mee hebben bezorgd”, aldus Noud. “Maar de belangstelling ervoor liep de afgelopen jaren terug. En dat is ook wel te verklaren. We zijn er voor álle mensen met een lichamelijke beperking, jong en oud. Onze doelgroep is dus heel divers, met uiteenlopende voorkeuren. Ook op theatergebied.” 

Kleine groepjes, meer keus 

Daarom pakt de Zonnebloem het theateraanbod voortaan heel anders aan. In plaats van zelf een voorstelling te laten produceren en een tournee te organiseren, wat erg kostbaar is, kunnen deelnemers voortaan in kleine groepjes naar ‘reguliere’ voorstellingen door heel het land, in ruim 100 theaters. Van cabaret tot muziek, van een toneelstuk tot dansvoorstelling. In samenwerking met Stichting Vier het Leven biedt de Zonnebloem daar pasklare arrangementen voor aan. Via lokale Zonnebloem-afdelingen kunnen ze voortaan in kleine groepjes en met begeleiding door een of twee vrijwilligers op stap. 

Doen waar je zin in hebt 

Volgens Noud van Rooij past deze opzet naadloos binnen een belangrijke ontwikkeling: “We merken dat deelnemers steeds meer op zoek zijn naar kleinschalige activiteiten, die passen bij hun persoonlijke interesses. Daar spelen we ook op allerlei manieren op in. Zo vervangen we onze grootschalige bootdagtochten volgend jaar door kleinschalige arrangementen. Onze lokale afdelingen gaan steeds vaker met kleine groepjes op pad. Ook bieden we zowel afdelingen als individuele deelnemers de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk tarief aangepaste busjes of onze Zonnebloemauto te huren. Zo kunnen onze deelnemers de dingen doen waar ze zélf zin in hebben, net als iedereen.”