Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Zwarte Cross 2015 wagen truck

Ferdy en zijn vrienden racen samen op de Zwarte Cross

22-07-2015

Na maanden bouwen is hij af: de wagen van Mike en zijn vrienden, die dit weekend meedoen aan de Zwarte Cross. Ze maakten het voertuig speciaal voor Ferdy, die in een rolstoel zit en dolgraag de Zwarte Cross wil meemaken. Samen staan ze dit weekend aan de start.

Voor het eerst is er op de Zwarte Cross een zogenoemde buddyseat-klasse. Teams maken speciaal voor iemand in een rolstoel een aangepaste racewagen. Een prachtig initiatief, vond Zwarte Cross-liefhebber Mike van den Berge. “Mijn vrienden en ik doen vaker mee en wilden deze keer graag een auto bouwen voor iemand in een rolstoel. Want ook voor hen moet het mogelijk zijn om te genieten van de Zwarte Cross. Er was alleen één probleem: niemand van ons kende iemand met een handicap.”

Via via kwamen ze in contact met Ferdy, die lichamelijk beperkt is. “We zagen op feesten in de buurt vaak dezelfde jongen in een rolstoel, die altijd helemaal uit zijn dak ging en zich duidelijk van niemand iets aantrok. We kwamen met hem in contact en wat bleek: hij was nog nooit op de Zwarte Cross geweest, maar wilde het dolgraag een keer meemaken.”

The Dukes of Hazzard

En dus was het zaak een auto te bouwen, die én het ruige zandparcours aan zou kunnen én geschikt was voor iemand in een rolstoel. Ze wisten een busje te bemachtigen en bouwden dat om tot een replica van de sleepwagen uit de tv-serie The Dukes of Hazzard. “Het dak eraf, stoelen achterin gelast, een likje verf en natuurlijk voor Fer een aangepaste stoel waarin hij veilig en comfortabel de eindstreep haalt. We hebben echt ons best erop gedaan.”

Één van ons

Ferdy kon zelf niet meebouwen, maar was wel erg betrokken. Zo kwam hij geregeld langs op de bouwplaats. “We hebben natuurlijk een aantal testritten moeten maken met hem, om een stoel te bouwen waar hij niet uit zou glijden of vallen. Helaas praat hij moeilijk, maar via zijn telefoon en Whatsapp kan hij toch communiceren. En hij is gewoon net als wij, houdt ook van een geintje. Na al die maanden is hij echt één van ons geworden. We staan als team dan ook volledig achter hem.”

Achteruitkijkspiegel

Dit weekend is het dan eindelijk zover. En de spanning begint inmiddels te komen. “Vooral bij Fer, want die weet niet wat hij kan verwachten. Al die gekkigheid, muziek, 100.000 man publiek. En dan het parcours met hoogtes van zeker vijf meter. Hij zal het heel spectaculair vinden. Onze missie is geslaagd als ik tijdens het rijden in mijn achteruitkijkspiegel kijk en Fer achterin met een glimlach zie zitten.”