Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vakantiedeelneemster komt om door ongeval

09-07-2015
Bij een door de Zonnebloem georganiseerde busvakantie naar het Duitse Berlingerode is een 84-jarige deelneemster door een ongeval om het leven gekomen.

Zij werd met haar rolstoel op de buslift geholpen, waarna haar rolstoel is gaan kantelen. De buschauffeur heeft nog getracht om te voorkomen dat de rolstoel van het plateau zou vallen, maar is daarin niet geslaagd omdat hij zelf ook van het plateau viel. Het slachtoffer is per helikopter naar het ziekenhuis in Erfurt vervoerd, waar ze enkele uren later aan haar verwondingen is overleden. Inmiddels is de Duitse politie een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.

De vakantiegroep maakte een uitstapje naar nationaal park Hainich. Bij aankomst werden veel vakantiegangers met de speciale buslift uit de bus geholpen. Zo ook het slachtoffer. Diverse deelnemers, waaronder haar man, zijn getuige geweest van het ongeval. Zij zijn ter plekke door de vakantiestaf opgevangen. De echtgenoot van het slachtoffer is direct naar het ziekenhuis gebracht om in de buurt van zijn vrouw te zijn. Vanochtend is de groep geïnformeerd over het overlijden van het slachtoffer. De echtgenoot zal deze ochtend huiswaarts keren.

Directeur Noud van Rooij is enorm aangeslagen door het overlijden: "Het telefoontje over dit ongeval is in onze organisatie ingeslagen als een bom. Deelnemers aan onze reizen zijn door hun lichamelijke beperkingen vaak kwetsbaar en daar zijn zowel de begeleiding, het vervoer als de locaties volledig op afgestemd. Als je dan wordt geconfronteerd met een dergelijk ongeval, voel je de grond onder je wegzakken. Wij leven enorm mee met de nabestaanden."