Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Mevr Dibbets in rotterdam

“Ik had altijd al zeeman willen worden”

17-08-2015
Mevrouw Dibbets (80) maakte woensdag met een aantal andere deelnemers én vrijwilligers van de Zonnebloem een rondvaart door de Rotterdamse haven, met de Spido rondvaartboot. “Genoten heb ik!”

Toen ze de aankondiging zag van de Spido rondvaart, aarzelde Irene Dibbets geen moment. Ze is slecht ter been, en autorijden doet ze daarom ook niet meer. “Maar ik heb wel iets met varen”, vertelt ze. “Ik heb altijd al ‘zeeman’ willen worden. Maar het is nooit zover gekomen. Mijn zoon heeft ook gevaren, maar ik had zelf misschien wel een van de saaiste beroepen die er zijn. Ik heb in de boekhouding gewerkt…!”

Spido is een begrip in Rotterdam. De rondvaartboot voert je langs de Rotterdamse haven. Een indrukwekkende skyline, met grote zee- en binnenvaartschepen. Imposante gebouwen en een uniek uitzicht. De zes deelnemers en evenzoveel vrijwilligers kregen aan boord een mooie indruk van Rotterdam vanaf het water. “We hadden ook wel alles mee”, gaat mevrouw Dibbets verder. “Het weer was prachtig, het was een leuke groep deelnemers en ook de vrijwilligers waren ontzettend lief en gezellig.”

Holland-Amerikalijn

Mevrouw Dibbets groeide op met ‘water’. “Ik ben geboren in Den Haag. Het water heeft me altijd getrokken. Als het maar enigszins mooi weer was, gingen we de open tram in, naar Scheveningen. Heerlijk.” Het zicht op de havens in Rotterdam vond ze prachtig. Om meerdere redenen. “In mijn leven ben ik misschien maar twee keer in Rotterdam geweest. Eén keer ook om aan boord te gaan van een schip. De Holland-Amerikalijn, die mij en mijn man in 1965 naar Australië bracht, waar we zes jaar gewoond hebben. Het schip van toen, de SS Rotterdam, ligt hier ook.”

Pas begin dit jaar ‘ontdekte’ mevrouw Dibbets de Zonnebloem. Al verschillende uitstapjes heeft ze gemaakt. En recentelijk had het wederom met water te maken: “Ik ben naar Amsterdam geweest, waar we een grachtentocht hebben gemaakt. Ik heb er zestien jaar gewoond, dus erg leuk om dingen terug te zien. Ook daar ben ik al een halve eeuw niet meer geweest…”

Niet zo ‘verhuizerig’

Inmiddels woont ze in het Brabantse Veghel. Ver van zee… Zou ze niet dichter bij de havens en het water willen wonen? “Ach, ik ben 80, dus dan ben je niet meer zo ‘verhuizerig’. En ik ben aardig gesetteld in Veghel. Maar daarom is het des te leuker dat ik dit kan meemaken. Ook nu ik geen auto meer rijd, want ik kon heerlijk met de taxi. Ik heb er echt een dagje van gemaakt.”

De Spido rondvaart in Rotterdam werd afgesloten met een wijntje en een borrelhapje in restaurant Down Under, vlakbij de haven. Ook daar genoot mevrouw Dibbets van het gezelschap. “ Ik ontdekte ook dat twee vrijwilligers die erbij waren later dit jaar óók meegaan met een vaarvakantie van een week op het Zonnebloemschip op de Moezel, waar ik me voor opgegeven heb. Hartstikke leuk om hen alvast te leren kennen!”