Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Onthulling Zonnebloemauto Rotterdam

Eerste nieuwe Zonnebloemauto onthuld in Rotterdam

07-09-2015

De Zonnebloemauto – een speciale rolstoelhuurauto – blijkt na een proef van een jaar succesvol. Zó succesvol dat er dit najaar vijftien nieuwe Zonnebloemauto’s bij komen, op nieuwe verhuurlocaties. Vandaag werd de eerste onthuld in Rotterdam.

De Rotterdamse Zonnebloemauto werd in Diergaarde Blijdorp onthuld door wethouder Hugo de Jonge van Jeugd, Onderwijs en Zorg. Daarna overhandigde hij de sleutel aan de heer Mohebbi, die vanwege de ziekte MS afhankelijk is van een rolstoel en scootmobiel. Hij mocht als eerste gebruiker de Rotterdamse Zonnebloemauto een dagje meenemen. Zo kon zijn langgekoesterde wens in vervulling gaan: een dagje naar het strand met zijn 4-jarige dochter.

Meer vrijheid

De Zonnebloemauto biedt mensen met een lichamelijke beperking meer bewegingsvrijheid. In de auto is ruimte voor een rolstoel of scootmobiel en nog vier personen. De huurder bepaalt zelf wanneer en waar hij heen gaat en kan een eigen gezelschap meenemen. De Jonge is enthousiast: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat Rotterdammers met een beperking regie houden over hun eigen leven waar dat mogelijk is. Het huren van deze auto levert daar een mooie bijdrage aan.” 

Tachtig auto's

Vorig jaar startte de Zonnebloem een proef met Zonnebloemauto’s op zes plaatsen: Amsterdam, Geleen, Den Bosch, Groningen, Zeist en Zwolle. Dit aantal wordt in september uitgebreid met vijftien nieuwe Zonnebloemauto’s, waaronder dus eentje in Rotterdam, Den Haag, Breda, Enschede en Leeuwarden. Later dit jaar komen er nog tien locaties bij. De intentie is uiteindelijk een landelijk dekkend netwerk te realiseren met ongeveer tachtig auto’s.

Meer informatie?

Meer weten over de Zonnebloemauto? Ga naar zonnebloem.nl/zonnebloemauto