Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Beekse Bergen met hulphond Olga en Danoesja op safari

Op rolstoelsafari door de Beekse Bergen

05-10-2015

Olga, een jonge donkere labrador, is een bijzondere ervaring rijker. En haar baasje Danoesja ook. Samen gingen ze dit weekend met de Zonnebloem op wandelsafari naar de Beekse Bergen.

Danoesja was één van de tien Zonnebloemdeelnemers die zich via de website van de Zonnebloem aanmeldde voor het dagje uit naar de Beekse Bergen. De groep werd begeleid door vrijwilligers, die ondersteuning boden waar nodig. Danoesja had bovendien haar hulphond bij zich. “Ze is mijn steun en toeverlaat, dus ook zij heeft een dagje uit verdiend”, vertelt ze.

Ontspanning

Op het programma stond een wandelsafari onder begeleiding van een ranger van het park, die toelichting gaf bij de dieren die de groep onderweg tegenkwam. “Echt heel leuk, want zo kom je nog eens wat te weten”, vertelt de 54-jarige Marijke, die door een vrijwilliger geduwd werd. Ze gaat vaker met activiteiten van de Zonnebloem mee. “Ik heb MS en de laatste weken geen fijne periode gehad. Daarom was ik toe aan ontspanning. En dat lukt altijd bij de Zonnebloemuitjes.”

Beekse Bergen met hulphond Olga en Danoesja op safari

Stokstaartjes

De groep rolstoelers zag onder meer de grootste olifant van Europa, een grote kudde gnoes, de luipaarden en de apenrots. Danoesja: “Prachtig om te zien. En ook Olga vond de dieren interessant. Vooral de beweeglijke stokstaartjes. Ze bewoog met haar kop van links naar rechts met de beesten mee, maar bleef heel rustig. Ook de vrijwilligers vonden het leuk om te zien. Iedereen gaf haar complimentjes.”

Leeuwen

Het hoogtepunt voor Marijke waren de leeuwen. “Waarom weet ik niet, maar die vind ik altijd het meest indrukwekkend. Geweldige, iconische beesten. Een vrijwilliger duwde me ver naar voren, zodat ik ze alles goed kan zien. Echt prachtig.”

Zonnetje

Een van de vrijwilligers, José, was zelfs helemaal vanuit Friesland gekomen om vandaag mee te helpen. “Ach, het is toch een heerlijk dagje uit. Voor hen, maar ook voor mij. En mijn ouders wonen hier in de buurt, dus daar heb ik overnacht. En ik heb het mooie zonnetje meegenomen.” Ze gaat vaker als vrijwilliger mee met activiteiten. “Zo kom je nog eens ergens én kun je wat voor een ander betekenen. De perfecte combinatie.”