Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
MPS de Zonnebloem

Schip vaart al 21 weken door Nederland en België

12-11-2015
De waterstanden op de Rijn zijn historisch laag. Onder meer Nederlandse binnenvaartbedrijven ondervinden daarvan last. Ze kunnen niet altijd en met minder lading varen op de Rijn. Ons vakantieschip vaart door die te lage waterstand dit jaar vaker door Nederland en België. Jaarlijks varen we ongeveer veertig weken. Zo’n acht reizen zijn door Nederland en de overige in Duitsland. Dit jaar varen we  al 21 weken door Nederland. 

Water is toch water?

Het vakantieschip vaart deze week niet over de Rijn, maar door Midden-Nederland en maakt een uitstap naar Antwerpen in België. Onze gasten aan boord missen de Duitse wateren echter geen minuut. “Water is toch water? Zie ik eindelijk deze kant van ons land eens”, reageert meneer Bol uit Friesland vrolijk.
 

Eerdere vakanties

Meneer en mevrouw De Vries uit Limburg zijn deze week ook aan boord. Meneer De Vries: “Jarenlang trokken wij er met onze toercaravan op uit. Doordat mijn vrouw tegenwoordig noodgedwongen gebruik maakt van een rolstoel, gaat dat niet meer. We probeerden het nog wel een keer door zelf een reis te boeken naar een buitenlands hotel. Dat werd een fiasco. Het hotel bleek gewoon ongeschikt voor de rolstoel van mijn vrouw.” Een tijd later boekten ze een Zonnebloemvakantie en dat beviel hen fantastisch. “Daarom kozen we dit keer voor het eerst voor een vaarvakantie”, vertelt mevrouw De Vries. 

Antwerps cafeetje 

Dat de geplande Rijnreis deze week vanwege de ongebruikelijk lage waterstand veranderde in een Nederlandse en Belgische vaarroute, deert meneer en mevrouw De Vries niet. Integendeel, zelfs. Meneer De Vries: “Op dinsdag lag het schip in Antwerpen. Er was de mogelijkheid voor een stadswandeling als excursie. Wij wilden echter liever op eigen houtje door de stad. Jaren geleden ontdekten we hier namelijk een fijn cafeetje, pal naast de kathedraal. Dat zijn we gaan zoeken. En we vonden het.” Mevrouw De Vries vult aan: “Het was zo ontzettend gezellig om daar na al die jaren weer eens terug te zijn.” De vakantie gaat voor het echtpaar De Vries en voor alle andere vakantiegasten aan boord nog door tot en met zaterdag. Meneer De Vries: “Op deze geweldige reis kunnen we jaren teren.”

Het ziet er naar uit dat we nog wel even door Nederland en België blijven varen. Ook de komende week varen we niet over de Rijn door Duitsland.

Wil je een keer mee met een vaarreis, bekijk dan ons vakantieaanbod