Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Zonnebloem Charlois organiseert met hulp van ondernemers een kerstlunch

Geslaagde kerstlunch dankzij betrokken ondernemers

22-12-2015

Ruim honderd deelnemers van de Zonnebloem-afdeling Charlois kwamen afgelopen woensdagmiddag samen in de prachtige Maassilo in Rotterdam. Daar genoten ze van een uitgebreide kerstlunch én een onvergetelijke middag. Het resultaat van bevlogen werven van sponsors onder het lokale bedrijfsleven in Rotterdam-Charlois. 


Prachtlocatie

Damasten tafelkleden, porseleinen servies, prachtig opgetuigde kerstbomen, live muziek… het ontbrak de deelnemers aan niets tijdens de verzorgde kerstlunch. “En dat ook nog eens op een prachtlocatie”, vertelt een trotse Raoul Verhagen, de voorzitter van Zonnebloem-afdeling Charlois. “Ik ben nu vijf jaar aan deze afdeling verbonden. We hebben eerder al wel kerstlunches gedaan, maar toen bescheidener van aard. Een kop soep en een broodje. Heel gezellig en niks mis mee, ook dat was al heel geslaagd!”


Maar toch: Verhagen hoorde steeds vaker dat deelnemers afhaakten. “Ze konden de bescheiden eigen bijdrage van 9 euro gewoonweg niet missen. Daarom zijn we gaan nadenken. Hoe kunnen we dit oplossen? En vooral: hoe doen we dat structureel, dus niet eenmalig? Want elk jaar met de pet rond gaan, dat kan wel, maar dat droogt op den duur ook op!”

 

Bevlogen ondernemers

De oplossing? “Geen hogere wiskunde”, vertelt Verhagen. “Samen met een bevriende ondernemer uit Charlois hebben we de Vrienden van de Zonnebloem Charlois opgericht. Geen officiële stichting of vereniging, maar een ‘werktitel’ voor een groep betrokken sponsors. Bedrijven die zich voor meer jaren willen verbinden aan de Zonnebloem. Ik ben de boer op gegaan. Bedrijven vertellen wat ik doe. Dat was blijkbaar bevlogen genoeg, want geen enkele ondernemer zei nee…”

 

Studenten

“Uiteindelijk hebben we echt heel veel bijdrages gekregen. Zo’n 45 bedrijven hebben ons op de een of andere manier ondersteund. Of het nu ging om sponsoring ‘in natura’, door bijvoorbeeld fruit of thee, 500 oliebollen of een financiële bijdrage.” Zelfs de bediening was in goede handen: studenten van de Veiligheidsacademie van het Zadkine College en de verpleegkunde-opleiding van het Rotterdamse Albeda Collega waren daarvoor opgetrommeld. “Zo konden onze vrijwilligers aanschuiven bij de deelnemers en echt mét hen kerst vieren!”

 

Prachtige start

Een 25-tal bedrijven is nu "officieel" lid van de Vrienden van de Zonnebloem Charlois. “Zij betalen een jaarlijkse contributie. Een relatief klein bedrag voor bedrijven, maar alles bij elkaar opgeteld is dat een prachtige start elk jaar om deze kerstlunch te kunnen organiseren. Een structurele oplossing, waar we naar zochten.” 

 

Betrokkenheid is daarin het toverwoord. Dat is het belangrijkste argument waarom ondernemers meedoen. “Natuurlijk, we hebben ook de nodige publiciteit kunnen genereren met het diner, dat is een mooie bijkomstigheid. Maar de sponsors die zijn komen kijken, die raken we niet meer kwijt! Ze zagen de gasten met een lach van oor tot oor aan tafel zitten, en dat vonden ze stuk voor stuk fantastisch.”


Zonnebloem in Charlois organiseren met ondernemers een kerstlunch

Meesterkok en ondernemer Ad Jansen, van Het Kasteel van Rhoon, verzorgde de lunch. Kerstlunch Charlois mogelijk gemaakt door ondernemers en KRO

De KRO greep de mogelijkheid aan om tijdens het kerstfeest de Zonnebloem een cheque van 10.000,- euro te overhandigen aan provinciaal voorzitter Akke Timmermans van De Zonnebloem Zuid-Holland.