Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Santa Run Huizen voor de lokale afdeling van de Zonnebloem

“Heel charmant, zo’n kerstmanpak”

16-12-2015

Voor een wel heel bijzondere loop hesen ze zichzelf in een kerstmannenpak: vrijwilligers Jos en Agnes van de afdeling Huizen. Samen met nog 150 kerstmannen liepen ze de Santa Run. Het ingezamelde bedrag – 1.500 euro – gaat naar een boottocht voor onder meer Zonnebloemdeelnemers in de buurt.

Agnes heeft als door de wol geverfde Zonnebloemvrijwilliger alles al wel een keer meegemaakt. Toch beleefde ze dit weekend een primeur: voor het eerst in haar Zonnebloemcarrière liep ze een Santa Run – in kerstmannenpak. “Ja, heel charmant, zo met je jas eronder”, vertelt ze lachend. “Je liep wel voor gek, maar dat maakt ons niet uit!”

Lopen met een stok

Ze liep de route samen met Jos, de penningmeester van de afdeling in Huizen. “We hebben de afstand, drie kilometer in totaal, rustig gewandeld. Sommige mensen liepen harder, maar ik heb ook kerstmannen gezien met een stok. Het ging ook niet om de snelste tijd, maar om de gezelligheid en het samenzijn. En natuurlijk om het goede doel. Het is belangrijk dat wij als Zonnebloemvrijwilligers ook zelf meelopen.”

Boottocht in september

De Rotary in Huizen organiseerde de Santa Run en koos zelf het goede doel. Het opgehaalde bedrag – mede bestaande uit sponsorgeld en inschrijfgeld – wordt ingezet om een boottocht te financieren voor oudere mensen uit de buurt, waaronder veel Huizense deelnemers van de Zonnebloem. “Tijdens die boottocht in september zijn wij en de Rotary-leden erbij als begeleiding”, legt Jos uit. “In totaal is ongeveer 1.500 euro opgehaald, dus dat is heel mooi. Daarmee kunnen we met z’n allen zeker 200 mensen een leuke dag kunnen bezorgen volgend jaar.” 

Santa Run in Huizen