Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Hoe toegankelijk zijn de Nederlandse winkelcentra

Theaters toegankelijkheid

Shoppen tot je erbij neervalt? Geen punt met al die uitgestrekte winkelcentra verspreid over het land. Maar zijn ze ook toegankelijk? Beleef! vroeg het fervente winkelliefhebbers en shopaholics.  

Designer outlet, Roermond
Denise Brune (31): “Een vriend van me winkelt hier vaak. Toen hij merken noemde zoals Burberry en Tommy Hilfiger, vreesde ik voor mijn portemonnee. Gelukkig zie ik ook leuke, betaalbare kleding van Nike, Puma en Mexx. De outlet is prima toegankelijk en sfeervol. Net een hofje, met al die huisjes bij elkaar. De bomen hangen vol lampjes en overal staan kraampjes met glühwein. Het is niet overdekt, maar als je van winkel naar winkel gaat, krijg je het niet koud. Parkeren kan voor de deur en voor maar 3 euro per dag.”

Hoog Catharijne, Utrecht
Iris van der Sluis (29): “Meestal winkel ik in Rotterdam, maar ik had zin in wat anders. Ik ben met de Valys taxi gekomen. Ik ga vaak shoppen, want ik wil er graag goed uitzien. Omdat ik een rolstoel gebruik, vind ik dat extra belangrijk. Mensen kijken toch al zo naar je. Minpunt hier vind ik de drukte. Ik zie wel leuke winkels, zoals Vero Moda, H&M en Men at Work, die goed toegankelijk zijn. Alleen Six kan ik niet in. En de pashokjes zijn een drama, maar dat ben ik gewend. Ik pas altijd thuis.” 

Alexandrium, Rotterdam 

Sylvia Smit (41): “Ik ben gek op shoppen. Toen ik in Rotterdam woonde, kwam ik hier vaak. Ik vind het fijn dat het overdekt is. Ik krijg het snel koud en kan dan mijn joystick niet meer bewegen. Alexandrium is supertoegankelijk en er is een prima aangepast toilet. De metro stopt vlakbij, halte Alexander, en met de lift ben je zo in het winkelcentrum. H&M, Zara, C&A, Hema: je vindt hier alles, ook megastores en woonwinkels trouwens. En er zijn invalidenparkeerplaatsen op het parkeerdek.”

Rosada Roosendaal
Wendy Bochem (25): “Ik heb de trein naar Roosendaal genomen en daar de bus gepakt. Dat ging prima. Dit winkelcentrum is net klein Curaçao, met al die gekleurde huisjes. Echt wat anders! De tegels liggen wel een beetje scheef, dus het hobbelt. Het invalidentoilet zit ver weg, aan het einde van een lange gang, en de deur botst tegen die van andere toiletten. Maar voor het shoppen kom ik zeker terug. Je kunt hier leuke afgeprijsde spullen scoren. Ik heb een tas vol Björn Borg en twee paar All Stars voor veertig euro. Dus ik ben blij!”

Magna Plaza, Amsterdam
Denise Brune: “Magna Plaza ligt net achter de Dam. Vanaf het station ben je er zo. Je hebt wel iemand nodig die de lift kan bedienen, want er hangt een prullenbak onder de knoppen, waardoor je er niet bij kunt. Het winkelcentrum zit in een fraai oud gebouw. De winkels zijn mooi en sfeervol ingericht en de meeste zijn prima toegankelijk, al zijn sommige krap ingedeeld met stellingen waar je niet tussendoor kunt. Maar dan ga ik gewoon naar de volgende winkel. Ik maak het mezelf niet moeilijk. Mango, Sissy Boy, America Today, ga maar door: keus genoeg!”

Bataviastad, Lelystad
Odette Blomberg (43): “Ik hou van mooie kleren, sjaaltjes en oorbellen. Veel kopen hoeft niet, kijken is ook leuk. En tussendoor gezellig wat eten en drinken. Valys heeft mij voor de deur afgezet. Het ziet er leuk uit met al die grachtenpandjes, een beetje Holland in het klein. Op het eerste oog kan ik overal naar binnen, tenminste met een duwrolstoel. Met een elektrische rolstoel is het misschien lastiger. Er zijn ook gezellige restaurantjes om even bij te komen van het shoppen. Wel vind ik de kleding vrij duur. Dat had ik niet verwacht bij een outlet.”