Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Wintersport

Adembenemend mooi

05-02-2016
Eigenlijk is hij helemaal geen vakantieganger. Maar naar Hotel Weisseespitze in het Kaunertal in Tirol wil Willem-Maik van Dalen (44) elk jaar wel. “Dat je alles zelf kunt maakt dit hotel uniek. Het zwembad in, naar de sauna en zelfs aan de bar hangen.”

"Drieëntwintig jaar geleden heb ik aan een motorongeluk een dwarslaesie overgehouden. In het revalidatiecentrum ontmoette ik Miranda. Ook zij had een dwarslaesie na een motorongeluk. Alleen kon zij na een tijd weer lopen en ik niet. We werden verliefd, zijn getrouwd en hebben samen vier kinderen gekregen. We wonen met op de boerderij die mijn ouders ooit zijn begonnen in Swifterbant, Flevoland.  Een echte vakantieganger ben ik eigenlijk niet. Misschien is dat wel ‘boereigen’. Maar je moet er gewoon af en toe even met je gezin tussenuit vind ik. Dan ga ik nergens liever naartoe dan naar Hotel Weisseespitze in Tirol. We zijn er al minstens tien keer geweest."
  

Absolute rust

"Zodra we het weggetje oprijden dat leidt naar de gletsjer waar het hotel aan ligt, word ik al blij. Het is zo’n smal, slingerweggetje dat helemaal naar boven toe voert. Onderweg rijd je over een stuwdam en kijk je heel diep naar beneden, het Kaunertal in. De natuur is er adembenemend mooi, bijna alsof je droomt. En zo stil, je bent er helemaal alleen. Het is ook geen levendig gebied waar het draait om stappen of aprés-skiën. Het is echt een bestemming om met elkaar te genieten van de natuur, brede pistes waar altijd sneeuw ligt en absolute rust. 

Vanaf het hotel heb je uitzicht op een watervalletje. En langs het hotel loopt een wandelpad – met een rolstoeltoegankelijk pad ernaast –dat voert door de bergen. Op loopafstand van het hotel ligt het piepkleine dorpje Prütz. Hier vind je twee winkels met skispullen en een pizzeria. Dat is echt een aanrader. Het is er heel gezellig en ze bakken er perfecte pizza’s in een ouderwetse met vuur gestookte oven. 

Aangepast skiën heb ik echt moeten leren. De eerste keer dacht ik: dat doe ik even. Ik had zelf een paar skietjes onder mijn rolstoel gemaakt en ben daar zo de berg mee afgegaan. Voor het wist ging ik over de kop en belandde ik in de bosjes. Toen heb ik een monoski gehuurd. Ze vroegen nog of ik ervaring had, omdat ik bang was dat ik ‘m anders niet meekreeg riep ik: ‘Ik doe dat al jaren’. Weer was het vallen, vallen en nog eens vallen. Toen ben ik op les gegaan bij een leraar van Hotel Weisseespitze, die zelf ook in een monoski zat. Al gauw had ik de slag te pakken. Dat ze ook aangepaste skiles bieden, maakt dit hotel helemaal compleet."

Wintersport

Toegankelijke wellness

"Je kunt het zo gek niet verzinnen of het kan. Je kunt bijvoorbeeld een Swiss-Trac huren, een supersterk apparaat dat je (handbewogen) rolstoel voorttrekt. Daarmee kun je gewoon zelf de bergen in. Dat is zo’n mooie ervaring, echt onvoorstelbaar. Dat je alles zelf kunt maakt dit hotel uniek, vanaf het moment dat je binnenrijdt in de parkeergarage tot je vertrekt. In andere hotels was altijd wel iets waarbij ik hulp nodig had. Hier is zelfs een bar op rolstoelhoogte. Dat heb ik nog nooit eerder gezien, je zit altijd omhoog te kijken.

Ook is er een grote toegankelijke wellness met een zwembad waar je met een lift zo in zakt en een enorme sauna waar tien doucherolstoelen klaarstaan. Na een dag op de piste is niets fijner dan thuiskomen voor koffie met gebak en dan lekker naar de sauna om op te warmen. Er is elke avond een heerlijk driegangendiner en na wat gezellig ouwehoeren aan de bar ga je naar je kamer waar je alles hebt wat je maar kunt wensen. Het is net als thuis, maar dan nog beter."

Tip: Sneeuwproof rollen

Met een rolstoel in de sneeuw? Wat een gedoe! Met Wheel Blades wordt het een makkie. Deze mini-ski’s klik je onder de voorste wielen van je rolstoel en voilà: je rolstoel is sneeuwproof! De Zwitser Patrick Mayer was het zat om met zijn rolstoel door de sneeuw te ploeteren, daarom ontwikkelde hij deze oplossing. € 199,- www.facebook.com/wheelblades