Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Zonnebloemauto Kop van Noord-Holland

Rolstoelhuurauto nu ook in de Kop van Noord-Holland

16-02-2016

Ben Blonk, wethouder Samenleving in Schagen, onthulde 15 februari de Zonnebloemauto in de Kop van Noord-Holland. In het bijzijn van onder anderen Joke Borst, districtshoofd bij de Zonnebloem, overhandigde hij symbolisch de sleutels van de rolstoelhuurauto aan mevrouw De Bie uit Schagen en aan mevrouw Kager uit Julianadorp. Zij maken beiden gebruik van een rolstoel en gaan als eerste huurders op pad met de Zonnebloemauto. Mevrouw De Bie gaat een dagje naar Amsterdam. Voor mevrouw Kager is het uitje nog een verrassing. 

Bewegingsvrijheid

Als iemand door een lichamelijke beperking in een rolstoel zit, ziet de wereld er anders uit. Zo kan reizen van de ene naar de andere plaats een enorm grote uitdaging zijn. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar en/of aangepast vervoer hebben vaak hun eigen beperkingen. De Zonnebloemauto geeft huurders (bewegings)vrijheid. De huurder bepaalt zelf waarheen en wanneer hij gaat en kan ook nog eens enkele familieleden of vrienden meenemen. De persoon die gebruik maakt van de rolstoel bezet namelijk een plekje achterin de auto. “Als je je richt op kleinschalige activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking zoals de Zonnebloem voor ogen heeft, is de Zonnebloemauto voor de Zonnebloem natuurlijk een geweldige opsteker”, vertelt wethouder Blonk. “En het is een prachtige aanvulling op de lokale taxibonnen of andere lokale vervoersmogelijkheden die wij in de regio bieden.”

Huren

De uitgifte van de Zonnebloemauto in de Kop van Noord-Holland aan huurders gaat plaatsvinden vanuit Toyota-dealer Louwman aan De Fok 11 in Schagen. Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan de huurder een pas aanvragen. Die pas kost eenmalig tien euro. Een dag autohuur kost € 40,- Daarbij zijn de eerste honderd kilometer inbegrepen. Alle brandstofkosten zijn exclusief.

Aanmeldingen vrijwilligers

De Zonnebloem is bezig met het opzetten van een pool vrijwilligers die mee kunnen als bestuurder tijdens een dagje uit met de auto. In de regio Kop van Noord-Holland is nog ruimte voor vrijwilligers die bij gelegenheid als chauffeur met de Zonnebloemauto op pad willen.