Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
NL Doet in Loosduinen met T-Mobile-collega's

Collega’s T-Mobile een dagje Zonnebloemvrijwilliger

14-03-2016

Tijdens de actie NL Doet konden vrijwilligers in het hele land rekenen op extra handjes. Zo ook in Loosduinen, waar acht collega’s van telecombedrijf T-Mobile meehielpen bij een muzikale activiteit van de Zonnebloem. “Wij werken aan teambuilding én doen iets voor een ander.”

Het clubhuis van sportvereniging GDA in Den Haag stroomt langzaam vol. Aan de deur staat een nieuw gezicht voor de Zonnebloemers: Zohra Sidi Abdelghani. Ze ontvangt iedereen vriendelijk, neemt hun jassen aan en voorziet eventueel rollators van een naamsticker. Achter haar vangen haar zeven collega’s iedereen op en begeleiden hen naar een plekje aan de lunchtafel.

Extra handjes

De acht collega’s, medewerkers van de facturatieafdeling op het hoofdkantoor van T-Mobile, zijn een dagje vrijwilliger in het kader van NL Doet. Een idee van Zohra. “Er is bij verschillende organisaties duidelijk behoefte aan extra handjes. Daarom doen we dit al voor het derde jaar met onze afdeling. Elk jaar doen we wat anders. Zo hebben we een keer een schoolplein opgeknapt en tuintjes van ouderen lente-klaar gemaakt.”

Onderbroek

Deze keer kiezen ze voor een muzikale activiteit van de Zonnebloemafdeling in Loosduinen. “De organisatie en de doelgroep spraken ons erg aan. Zeker omdat we zelf ook uit Den Haag komen. En we zochten voor de verandering een activiteit binnen. Bij de vorige zijn we namelijk tot op ons onderbroek natgeregend. Dat was wel erg goed voor de teambuilding, moet ik zeggen. En dat is ook een belangrijk doel.”

Lieve vrouw

Tijdens de middag krijgen de deelnemers een lunch en een optreden van een zangkoor. Elke T-Mobile-collega begeleidt een klein groepje en voorziet hen van koffie, eten en een gezellig praatje. Truus en Annie, die naast elkaar aan tafel zitten, zijn er onder de indruk van Zohra. “Ze is ontzettend aardig. Echt een heel lieve vrouw. We vinden het heel bijzonder dat zij dit zomaar een dagje doen voor ons.”   

Uit de buurt

Aan een andere tafel zit Shantie Ganesh, ook één van de nieuwe gezichten. “Vrijwilligerswerk is niet nieuw voor mij, maar de Zonnebloem kende ik alleen van naam. Daarom is het leuk dat je op deze manier toch de organisatie leert kennen. En mensen ontmoet die je anders niet zo snel zou tegenkomen. Zo blijkt de vrouw hiertegenover bij mij uit de buurt te komen. Dat is toch hartstikke gezellig?”

Genieten

Ook Zohra vindt de activiteit erg geslaagd. “Ik heb veel mensen zien genieten en daar draait het om. Daarnaast is het voor ons een speciaal uitje als afdeling, omdat we volgend jaar waarschijnlijk niet meer werken op één afdeling, maar verspreid worden over het bedrijf. Maar we blijven wel contact houden met ons groepje. En wie weet doen we volgend jaar wel weer gewoon met z’n achten mee!”