Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
bedrijfsuitje Hard Rock Cafe Scheepvaartmuseum

'Hard Rockers' op pad met de Zonnebloem

29-04-2016

Walther Bakker had eigenlijk nog nooit echt vrijwilligerswerk gedaan. Tot deze week. Met zijn collega’s van Hard Rock Café Amsterdam bezorgde hij een groep mensen met een lichamelijke beperking een topdag. “En mezelf ook!”

Hard Rock Café is een restaurantketen met vestigingen in grote steden over de hele wereld. “Maar we vinden het belangrijk om ons ook lokaal in te zetten voor de samenleving”, vertelt Sabrina Nedermeijer, sales coördinator. “Dat doen we elk jaar. Dit jaar voor de Zonnebloem. Ik kende de organisatie omdat mijn oma vroeger wel eens met ze meeging.”

Tijd voor vrij

Sabrina organiseerde voor al het personeel van het Amsterdamse Hard Rock Café een dagje weg naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo’n vijftien collega’s meldden zich aan om als begeleider mee te gaan. “Echt heel tof dat zij enthousiast waren. Zeker de mensen in de bediening, die ook avonddiensten draaien. Zij maakten speciaal hiervoor tijd vrij en gingen na het uitje weer door in het restaurant.”

Tatoeages en lang haar

Walther, die er werkt als sales and marketing manager, vond het een geweldige dag. “Vanaf de eerste kennismaking was de sfeer goed. De mensen waardeerden het enorm dat we ons als collega’s een dagje inzetten als vrijwilliger voor de Zonnebloem. Wel hadden ze iets andere type mensen verwacht, vanwege onze restaurantnaam. Grote mannen met tatoeages en lang haar.”

Rolstoeltoegankelijk

De groep kreeg een rondleiding door het Scheepvaartmuseum. De collega’s duwden waar nodig een rolstoel. “Dat had ik nooit eerder gedaan”, vertelt Walther. “Voordat ik mijn handen aan het stuur deed, moest ik even wennen aan het idee. Maar na een paar seconden voelt het heel vertrouwd. En gelukkig was het museum heel rolstoeltoegankelijk.”

bedrijfsuitje Hard Rock Cafe Scheepvaartmuseum

Kleine moeite, groot plezier

Voor Walther was de activiteit een eerste kennismaking met het doen van vrijwilligerswerk. “Via een vriend, die een eenzame mevrouw bezoekt, wist ik hoe dankbaar het kan zijn. En dat bleek ook. Iedereen heeft erg genoten, waaronder ikzelf! Het voelt goed om iets voor een ander te betekenen. Een kleine moeite, groot plezier.