Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Bevrijdingsfestival Zwolle

Samen vrijheid vieren in Zwolle

06-05-2016

Vanuit verschillende plekken in het land kwamen Zonnnebloemdeelnemers en -vrijwilligers gisteren bij elkaar om de vrijheid te vieren. Ook in Zwolle waar één van de gratis bevrijdingsfestivals was. Een groepje van zes jongeren genoot vanaf het rolstoeldek van zangers als Van Velzen, Kenny B en Nielson.

De 22-jarige Reinolt ging al vaker mee met de Zonnebloem. Met zo’n klein groepje gelijkgestemden voor de eerste keer naar een festival leek hem wel wat. “Je leert nieuwe mensen kennen en dat is leuk. Ik ga zelf ook vaak met vrienden erop uit, maar dan moeten zij altijd rekening houden met mij. En ik wil andere mensen niet altijd beperken in hun vrijheden. Nu gaan er mensen mee, die net als ik in een rolstoel zitten en de vrijwilligers zorgen voor de nodige begeleiding. Ideaal."

De 23-jarige Mariëlle ging ook mee en herkent dit als geen ander. “Als ik met vrienden ergens naar toe ga dan gaan zij echt mee als vrijwilliger. Gewoon omdat ik af en toe echt hulp nodig heb. Daarnaast is het heel fijn dat de Zonnebloem alles vooraf goed uitzoekt. Het is prettig om een keer niet alles zelf te moeten regelen. “

Beide deelnemers waren enthousiast over het festival. Mariëlle: “Er hangt een fijne sfeer. Mensen van allerlei generaties komen hierop af. Gezinnen, ouderen, jongeren. Het is zo’n typische gezelligheid wat je ook hebt op een zonnige dag in het park.“