Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Invictus Games

Nederland presteert op spectaculaire Invictus Games

12-05-2016

Dertig Nederlandse militairen deden deze week mee aan de spectaculaire Invictus Games: een internationaal evenement voor aangepaste sport voor militairen, die in dienst of een privésituatie gewond raakten. En met een prachtig resultaat: 17 medailles!

De Invictus Games is een relatief nieuw sportevenement. Ongeveer 500 militairen vanuit de hele wereld strijden in wedstrijdverband om de hoogste plaats in tien verschillende takken van sport. Van wheelen tot rolstoelrugby, zwemmen en atletiek. Ook het Nederlandse team is ontzettend goed bezig!

Jack Pastora

Eén van de Nederlandse sporters is wachtmeester buiten dienst Jack Pastora uit ’s-Hertogenbosch, die in een rolstoel zit. In 2014 deed hij al mee aan de eerste editie van de Invictus Games in Londen. Toen behaalde hij als wheeler maar liefst drie zilveren medailles bij atletiek, onder meer op de 100 meter sprint, waar hij tweede werd achter de Paralympisch kampioen.

Ultieme sport

Ook dit jaar doet hij het goed: op de 200 meter scoorde hij een bronzen plak en op de 400 meter ‘wheelen’ werd hij tweede. Hij kwam ook uit in het Nederlandse rolstoelbasketbalteam. "De ultieme teamsport", noemt hij dat in een artikel op defensie.nl. Want, zegt hij: “Daarin moet je echt voor elkaar vechten. Dat ligt ons vanwege onze militaire achtergrond natuurlijk wel."

Michelle Obama

De Invictus Games zijn een initiatief van de Britse prins Harry. “Ik ben ervan overtuigd dat de Invictus Games op lange termijn een positieve invloed hebben op het welzijn van hen die hun land zo dapper dienden”, aldus de prins. Hij opende zondagavond, samen met first lady Michelle Obama, de tweede editie.

Invictus Games

Nederlandse ploeg

De eerste editie van de Invictus Games werd twee jaar geleden gehouden in Londen. Toen behaalde de Nederlandse ploeg van 23 sporters nog 14 medailles. Dit jaar gaan we daar dus overheen! Bij het zwemmen én wielrennen behaalde de ploeg elk vier medailles. De Nederlandse roeiers kwamen twee keer op het podium. Bij atletiek haalde Oranje maar liefst zeven medailles, waaronder twee gouden plakken voor sprinter Paulus Matthijssen. En misschien komen er nog wel één of twee medailles bij: de tennissers en rolstoelbasketballers maken daar vandaag nog kans op!

Meer info

Prins Harry heeft onlangs aangekondigd dat de volgende editie van de Invictus Games in september 2017 gehouden worden in Toronto, Canada. Meer info vind je op de website en op de Facebook-pagina van het Nederlandse team