Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Donateur, scheepsmaatje en vakantievrijwilliger Gerda

"Iedere keer weer kippenvel"

27-06-2016

Een week als vrijwilliger op MPS de Zonnebloem. Gerda Meijerink doet het elk jaar. Alsof dat nog niet genoeg is, besloot ze ook donateur te worden. “Deze organisatie bezorgt me iedere keer weer kippenvel.”

Gerda begon als vrijwilliger bij de Zonnebloem in haar eigen buurt. Toen besloot ze een weekje mee te varen op MPS de Zonnebloem, als vakantievrijwilliger. “Het overtrof mijn verwachtingen. Het schip was prachtig van buiten. En het bleek ook van binnen fantastisch. De hutten zijn perfect aangepast en van alle gemakken voorzien. Iets waar ik als verzorgende heel blij van werd.”

Mantelzorgers ontlasten

Sindsdien geeft Gerda zich elk jaar op als vakantievrijwilliger en is ze ook nog actief bij de lokale Zonnebloemafdeling. “Ik ontmoet veel mensen die zonder onze zorg gewoonweg niet uit de voeten kunnen. En vergeet ook hun partners niet, die mantelzorgers ontlast je ook. Zo heb ik veel echtparen meegemaakt die gescheiden wonen omdat één van hen thuis zorg nodig heeft. Op het schip delen ze weer een kamer en slapen ze samen. Dat betekent zo ontzettend veel.”

Lieve woorden

Het Zonnebloemwerk geeft Gerda veel voldoening. “Ik werk zelf in de thuiszorg en maak aardig wat zieke mensen mee. Maar de passagiers op MPS de Zonnebloem hebben vaak een wat zwaardere handicap. Dat vraagt meer van mij, maar geeft me tegelijkertijd ook meer voldoening. En je krijgt het ook op een andere manier terug van de vakantiegangers. Lieve woorden en een omhelzing bij het afscheid. Je merkt aan alles dat ze je ontzettend dankbaar zijn.”

Donateur

Gerda heeft daarom besloten ook financieel bij te dragen. “De Zonnebloem en het schip is voor zoveel mensen belangrijk. Zeker degenen die niet eens op een andere manier op reis kúnnen. Elke keer zie ik weer wat zo’n vakantie met ze doet. Ik hoop dat mijn bijdrage samen met de steun van vele anderen ervoor zorgt dat de Zonnebloem deze waardevolle activiteiten kan blijven organiseren.”

Gerda is één van de 455.854 mensen die het Zonnebloemwerk in 2015 financieel ondersteunden. Mede dankzij hun hulp hebben we dat jaar 117.000 mensen met een lichamelijke beperking kunnen bezoeken, laten deelnemen aan een activiteit of mee kunnen nemen op vakantie. Benieuwd naar meer jaarcijfers van 2015? Bekijk het jaarverslag online.