Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Kano actie elfstedentocht André Harts

De tas van kanoër André is gepakt

30-08-2016

Nog een paar dagen en dan stapt André in zijn kano om de Elfstedentocht te gaan varen. Een extreme uitdaging, waarmee hij geld ophaalt voor de Zonnebloem. Is hij er klaar voor…?

Hoe staat het met de zenuwen?

“Die beginnen een beetje te komen, moet ik toegeven. Ook al heb ik hem al negen keer gevaren, het blijft een extreme tocht waarvan je toch niet kunt voorspellen hoe hij zal verlopen.”

Wat neem je allemaal mee in je kano?

“Vooral eten en drinken. Veel brood, sultana’s, chocomel, energiedrank en water. Blijven eten tijdens je tocht is het allerbelangrijkst. En daarnaast droge kleding, mijn Zonnebloemshirt- en pet, een lichtje voor als het donker wordt en mijn GPS. Voor het geval ik de weg even niet weet. Maar over het algemeen is de weg wel bekend.”

Hoe bereid je je voor de laatste dagen?

“Vooral door je fysiek niet té veel in te spannen. Gisteren heb ik mijn laatste training gedaan en nu stap ik komende vrijdag pas weer mijn kano in.”

Wat eet je vlak voor de tocht?

“De avond ervoor zorg ik ervoor dat ik iets eet met voldoende calorieën, zoals pasta of bami van de Chinees. En vlak voor ik vertrek eet ik in mijn eentje een familieformaat Mona-pudding. Zo eentje die je normaal gesproken deelt.”

Wat vind je het meest spannend?

“Op dit moment de weersvoorspelling. En dan vooral de wind. Wind kan ervoor zorgen dat er op groot water, zoals de meren die we moeten oversteken, golven ontstaan. Net als vorig jaar, toen ik om die reden ben uitgestapt. Dat wordt te gevaarlijk voor mij. Dus hopelijk houdt de wind zich stil deze keer!”