Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Steef geniet met zijn familie

"Dit samen met de familie beleven"

25-08-2016
De hele familie is een weekendje op de Veluwe. Steef en zijn vrouw Wies, hun twee zoons én de zes kleinkinderen. Die rennen vrolijk rond. Van de paden af, de bossen in. Om beurten komen ze terug om te vertellen welke dieren ze hebben ontdekt. 

Lammetjes

Jara van zes rust even uit bij Steef in de rolstoel. Languit op opa’s benen, die hij vanwege de spierziekte ALS nauwelijks nog kan bewegen. Met zijn laatste beetje kracht, slaat hij zijn armen om haar heen. “De lammetjes waren lief, hè opa?” Steef knikt. Praten gaat moeilijk. “Ik wil er eentje voor thuis”, giechelt ze. Dan soest ze langzaam in slaap. Steef zet zijn rolstoel stil om te genieten van dit moment. Zo voelt geluk. Samen met familie

De familie viert dit weekend de 50-jarige bruiloft van Steef en Wies. Voor de tweede keer. “Vorig jaar vierden we het alvast, want we wisten niet zeker of Steef er nu nog bij zou zijn”, legt Wies uit. “Met wat hulp van de Zonnebloem kunnen we het nog een keer vieren. We willen zoveel mogelijk gelukkige momenten beleven. Samen met onze familie.”

Gelukssteentje

Tijd om bij zijn ziekte stil te staan, heeft Steef dit weekend niet. “Kijk opa! Ik heb een gelukssteentje gevonden!”, roept Xi van tien. Ze legt haar vondst in zijn handpalm. Steef probeert uit alle macht te voorkomen dat het steentje van zijn hand af valt. Xi huppelt alweer richting de bosjes. Op weg naar het volgende geluksmoment.

Afgelopen juli is Steef overleden. Zijn familie heeft medewerking verleend aan het publiceren van dit verhaal. Tot kort voor zijn overlijden deelde Steef zijn ervaringen in een persoonlijke blog: steefstalenhoef.blogspot.nl