Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Gay Parade Amsterdam

Handkusjes geven en lolly's vangen

08-08-2016

Het is één van de grootste en kleurrijkste evenementen in onze hoofdstad: de Amsterdam Gay Pride. Bijna honderd versierde boten varen tijdens de Canal Parade door de roze gekleurde grachten. Met dit jaar aan de kade ook een groep toeschouwers van de Zonnebloem!

Tijdens de Canal Parade was speciaal voor mensen in een rolstoel een plek gereserveerd aan de Prinsengracht. “We zaten eerste rang!”, vertelt vrijwilliger Juri enthousiast. Samen met nog drie vrijwilligers begeleidde hij de mensen met een lichamelijke beperking. “We konden alle boten van heel dichtbij zien. Echt een spektakel.”

Gay Parade Amsterdam

Ook Corien genoot vanuit haar elektrische rolstoel op de Prinsengracht. “Dit is echt heel goed geregeld. Een aangepast toilet in de buurt, een ambulance die op afstand stand-by staat voor noodgevallen. En natuurlijk de hulp van de gezellige vrijwilligers. Mooi dat ik op deze manier de Gay Parade een keer kan zien.” Het is haar eerste keer op het evenement. “Ik was heel erg benieuwd hoe het zou zijn. En met de Zonnebloem – weet ik – is het altijd goed geregeld.”

Naast haar op het plateau zit Ffrench. Vrijwilliger Juri staat achter zijn rolstoel en samen dansen ze op de muziek. Ze zwaaien enthousiast terug naar de mensen die zwaaien vanaf de boot. En ook handkusjes worden over een weer uitgewisseld. Als een man op een boot een lolly gooit richting Ffrench, vangt hij hem op. Juri moet er om lachen. “Wat een heerlijke sfeer! Echt iedereen heeft het hier naar zijn zin. Leuke mensen, lekkere muziek, een heerlijk zonnetje, pracht en praal op het water. En dan ook nog iets voor een ander kunnen betekenen. Wat wil je nog meer?”