Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Skûtsjesilen op het Sneekermeer

“Mijn stad als winnaar, dat doet je wel wat”

15-08-2016

Zoals het een echte Friezin betaamt, grijpt Hetty (77) elke mogelijkheid aan om op het water te zijn. Nu ze in een rolstoel zit, is dat wat lastiger. Maar waar een wil is, is een weg! Dit weekend genoot ze samen met haar vriend Herman (86) van het Friese Skûtsjesilen.

Het is vrijdagmiddag gezellig druk op het Sneekermeer. Grote en kleine bootjes liggen stil, in afwachting van het Skûtsjesilen. De zeilwedstrijd met oude vrachtschepen – de Skûtsjes – is een begrip in Friesland. Tussen de boten ligt ook een bijzonder exemplaar: een boot volledig aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking.

Zelden zó dichtbij

Hetty en Herman zijn met de Zonnebloem aan boord van deze sloep. Ze hebben een eersterangs uitzicht op de wedstrijd. “Grandioos!”, vertelt Hetty. “Dit evenement heb ik vaker meegemaakt, maar zelden van zó dichtbij.” Hetty en Herman wonen in Sneek. “Ik ben opgegroeid met het water en kwam er vroeger heel veel”, vertelt Hetty. “Vakantie, uitjes, weekendjes weg. Als er geen water aan te pas kwam, vond ik het niet interessant.”

Mijn stadje

Maar nu Hetty sinds twee jaar afhankelijk is van haar rolstoel, lijkt het water soms onbereikbaar. “Vandaag met de Zonnebloem kan het wel! Daarom geniet ik extra vandaag. Dat heerlijke gevoel van vrijheid.” De wedstrijd wordt spannend en uiteindelijk komt Sneek als winnaar uit de bus. “Geweldig! Mijn stadje. Ik ben geen fanatiek supporter, maar als je eigen stad wint, dan doet je dat toch wat.”