Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Andre Harts voer de elfstedentocht per kano - voor de Zonnebloem

André volbrengt kano-elfstedentocht voor de Zonnebloem

06-09-2016

200 kilometer door Friesland kanoën, dwars door de nacht: André Harts deed het afgelopen weekeinde. Hij voer de non-stop Elfstedentocht voor kano’s en hij liet zich sponsoren voor de Zonnebloem!

Op vrijdagochtend om negen uur klonk het startschot. Zaterdagmiddag, iets voor zessen, passeerde André de finishlijn in Franeker. In een tijd van 32 uur en 54 minuten.

Gefeliciteerd! Hoe ging de tocht?

“Prima! Vlak na de finish vroeg iemand of ik een cijfer wilde geven, en eerst dacht ik aan een 7. Het waaide met windkracht 4 namelijk flink harder dan verwacht, en onderweg had ik wat moeite met eten. Maar toen zei iemand: ‘je hebt de finish gehaald, dus waarom geen 10?’ En daar zit ook wat in natuurlijk!”

Het is een behoorlijk extreme tocht, heb je moeilijke momenten gehad?

“Dat viel wel mee. Je denkt al varend niet verder dan de volgende stad. Af en toe moet je een sluis voorbij, dan tilt iemand de kano voor je uit het water. Van zo’n korte pauze knap je al weer aardig op. En dan weer verder. Je vaart in groepjes van minimaal twee kano’s, dus onderweg heb je wat aanspraak en kun je elkaar helpen een goed tempo aan te houden.”

Mooiste moment?

“Ik heb de tocht al vaker gevaren, maar het blijft bijzonder om middenin de nacht in het donker het Slotermeer over te steken. Toen het licht werd hadden we nog 60 kilometer te gaan. Dat is natuurlijk nog steeds een flink stuk, maar dan weet je: het grootste deel zit erop, ik heb de grote wateren gehad. Dat motiveert.”

En nu flink uitrusten?

“Ja, maar een goede nachtrust doet al heel veel hoor. Maandag ben ik weer aan het werk. Deze week doe ik verder nog wel rustig aan. En ga ik ook eens kijken hoeveel geld ik heb opgehaald. Ik heb via Facebook en de kanovereniging hier in Alphen aan de Rijn sponsors geworven voor de Zonnebloem. Ik ga binnenkort voor de derde keer als vakantievrijwilliger mee op reis. Dat is ook flink doorwerken, met veel voldoening!”

André belonen voor zijn prestatie? Je kunt hem – en daarmee de Zonnebloem - nog steeds sponsoren, onder meer via het ‘In actie’-platform van de Zonnebloem.