Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Leonie ging met de Zonnebloem naar festival ZAND: losgaan op Marco Borsato!

Losgaan bij Marco Borsato tijdens festival ZAND

05-09-2016

Als Leonie muziek hoort, móét ze gewoon bewegen. Al is het een vinger die bijna onbewust meeknipt op het ritme. Vorige week pakte ze het groter aan: op strandfestival ZAND swingde ze in haar rolstoel op de muziek van haar held: Marco Borsato.

Het is een zinderend hete zaterdag. Leonie heeft een prachtig plekje op het rolstoelpodium weten te bemachtigen en geniet van de muziek. Dat er onweer is voorspeld. maakt haar niets uit. “Ik heb een poncho bij me. Laat de regen maar komen.”

Muziek met gevoel

Al vanaf dat ze een puber was, bezoekt Leonie regelmatig allerlei concerten. “Muziek heb ik altijd leuk gevonden, maar in een rolstoel naar de discotheek gaan, net als mijn leeftijdsgenootjes, is niet te doen. Dus wilde ik op een andere manier genieten van muziek.” De muziek van Marco is extra belangrijk voor haar. “Als ik even een slechte dag heb, zet ik zijn muziek op. Dan voel ik me daarna een stuk beter. En zijn muziek gaat ergens over, er zit gevoel in.”

Vandaag is ze met de Zonnebloem naar Festival Zand op het strand in Almere, waarbij ook vrijwilligers meegaan voor ondersteuning waar nodig. “Ik ben zeker zelfstandig, maar probeer maar eens in een rolstoel een drankje te gaan halen op zo’n festival. Het scheelt heel veel tijd en moeite als iemand anders dat voor je wil doen. Daarom is de hulp van de vrijwilligers echt geweldig. En natuurlijk ook heel gezellig.”

Feest met wit licht 

Dan start Marco een duet met Jeroen van Koningsbrugge. Wit Licht. Wolken pakken zich samen boven het podium en de regen barst los. Het publiek swingt onder poncho’s en kleedjes gewoon door. Dan flitst aan de hemel het onweer. “Wauw, wat een spektakel”, roept Leonie boven de muziek uit. “De natuur helpt zelfs mee met de special effects. Het witte licht!”

Het is niet de eerste keer dat Leonie haar muziekheld live ziet. Maar wel op een festival. “De concerten die ik eerder bezocht, waren wat ingetogener. Dat vind ik ook prachtig. Hij heeft zoveel mooie, indrukwekkende liedjes. Vandaag is het wat meer uptempo. Dan maakt hij er één groot feest van. Dus dat is ook wel heel bijzonder!”

Het is alweer droog als Marco een van zijn laatste hits inzet, Mooi. Leonie joelt. “Wauw, dat nummer is mij op het lijf geschreven. Het gaat over hoe iedereen het leven op zijn eigen manier beleeft en dat het voor iedereen op een andere manier mooi is. Sommige mensen genieten van kleine dingen en sommigen worden gelukkig van grote dingen. Daar ben ik het mee eens. Het leven is wat je er zelf van maakt.