Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Zweefvliegen tijdens een Zonnebloemvakantie

Genieten op 800 meter: “Ik zweef nog steeds!”

23-09-2016

Een Zonnebloemvakantie is sowieso al onvergetelijk. Maar al helemaal als je voor het eerst van je leven een zweefvlucht kan maken. Hennie (73), Trees (83) en Toon (93) beleefden gisteren samen met 5 andere vakantiegangers de dag van hun leven…

Zonnebloemregio Rijn en Heuvel is deze week op vakantie in Lemele (Overijssel). Een schitterende omgeving, en al helemaal vanuit de lucht. Dankzij de enthousiaste piloten van Aero Club Salland kreeg het gezelschap de kans om in een zweefvliegtuig naar 800 meter hoogte te klimmen. Acht vakantiegangers waagden het erop, en drie van hen blikken terug:

Hennie van Apeldoorn (73) uit Driebergen:

“Ik had nog nooit in een zweefvliegtuig gezeten, maar ik twijfelde geen moment toen ik de kans kreeg. Het was een prachtige, heldere dag. Het opstijgen en landen was best spannend, je gaat behoorlijk hard. Maar eenmaal boven, dat was het mooiste moment. Je kon heel ver kijken, het uitzicht was adembenemend. Alsof je van bovenaf op een soort Legoland neerkijkt. De tijd vloog, voor ik het wist waren we een kwartier in de lucht en gingen we landen. Als het aan mij had gelegen, was ik gelijk nóg een keer de lucht in gegaan. Ik zweef nog steeds!”

Trees Miltenburg (83) uit Odijk:

“Het zweefvliegen was geweldig, ik kan het iedereen aanraden. Toen we eenmaal geland waren en onze verhalen vertelden, waren er best een paar vakantiegangers die spijt hadden dat ze het niet hadden gedaan”

“Op mijn leeftijd is het niet meer zo makkelijk om te lopen, maar ik werd netjes door de vrijwilligers opgehaald en in het vliegtuig geholpen. Bang hoef je niet te zijn. Tijdens het opstijgen helde het zweefvliegtuig soms wat opzij of schudde het heen en weer. Maar eenmaal boven is het zó ontspannen en rustig. Heerlijk, gewoon. We vlogen op 700 meter, maar toen de piloot vroeg of ik nog wat hoger wilde aarzelde ik niet. We zijn tot 800 meter gegaan. Dan zie je pas hoe mooi het Nederlandse landschap is, keurig in vakjes verdeeld. En ondertussen gaf de piloot uitgebreid tekst en uitleg bij alles wat er te zien was. We zijn ontzettend lang in de lucht gebleven, bijna een half uur.”

“Ik heb expres vooraf thuis niks gezegd. Mijn kinderen zouden volgens mij nooit geloofd hebben dat ik het zou doen. Dus dat wordt een mooie verrassing voor ze, als ze dit stukje lezen!”

Toon van Leeuwen (93) uit Odijk:

“Dertig jaar geleden heb ik eens een rondvlucht gemaakt, boven de Wieringermeer. Op net zo’n mooie, heldere dag als vandaag. Dat maakte toen diepe indruk op me. Dus toen we de kans kregen om met een zweefvliegtuig de lucht in te gaan, aarzelde ik geen moment.”

“Ik ken Overijssel goed, waar we deze week op vakantie zijn. Mijn vrouw kwam er vandaan. Het is een prachtig gebied, en het was machtig mooi om het van boven te zien. Het neerkijken op alles is zo bijzonder, je ziet in één oogopslag zó veel. En het klikte goed met de piloot. Hij is in het dagelijks leven boer, en dat ben ik ook heel mijn leven geweest. Dus we hadden heel wat om over te praten.”

“Spannend? Ik ben geen moment bang geweest. Het was een schitterende dag, het weer was mooi, de thermiek goed. Het was na de landing even lastig om uit te stappen, maar daar hielpen we vrijwilligers me bij. Ik had nooit gedacht dat ik dit nog een keer zou doen. Maar als ik de kans krijg, doe ik het gelijk weer!”

Zweefvliegen tijdens een Zonnebloemvakantie

Zweefvliegen tijdens een Zonnebloemvakantie