Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Riet Oomen met de Zonnebloemauto en studenten Geriatrie naar Maastricht op Nationale Ouderendag

"Nu zie ik ook eens wat er in de mode is"

10-10-2016

Voordat de 73-jarige Riet lichamelijk beperkt raakte, ging ze geregeld winkelen in het mooie Maastricht. Dit weekend was ze weer even terug. Samen met twee studenten Toegepaste Gerontologie en een vrijwilliger die haar ophaalden in de Zonnebloemauto.

Uitgebreid neuzen in boetiekjes, gezellig een terrasje pakken in de zon. Wie houdt er niet van een dagje naar de stad? Zeker als de bestemming een prachtige historische binnenstad heeft, zoals Maastricht. Riet Oomen uit Eindhoven kwam er vroeger vaak. “Dat prachtige plein, de leuke winkels. Zoveel sfeer.”

Studenten

Twee studenten Toegepaste Gerontologie, die in het kader van de Nationale Ouderendag een leuk dagje uit voor een oudere mochten organiseren, besloten Riet mee te nemen naar het zonnige zuiden. Met de Zonnebloemauto. “Dat busje is ideaal! Want ik zit altijd met mijn rolstoel… Die kon nu gewoon mee.”

Winkels

En zo beleefden de drie, samen met een vrijwillige chauffeur die de auto bestuurde, een leuk dagje Maastricht. Met alles wat daarbij hoort. “We hebben heerlijk op het terras gezeten. En aardig wat winkels van binnen gezien. Niet dat ik wat heb gekocht, maar ik vind het heerlijk om dat weer eens mee te maken. Dat gebeurt amper nog omdat ik niet zo gemakkelijk de deur uit kan. Nu zie ik ook na tijden weer eens wat er in de mode is.”

Gezellig

Over de begeleiding van de studenten was ze ook te spreken, al ziet ze ook verbeterpunten. “Ik denk dat ze een beetje moesten wennen aan mijn rolstoel. Want als je ergens aan een tafeltje gaat zitten, zullen ze me wel een beetje moeten helpen met manoeuvreren. Maar dat pakten ze goed op. En toen we eenmaal zaten, was het zó gezellig. Alsof we elke week met z’n vieren op een terrasje zitten.”

Riet Oomen met de Zonnebloemauto en studenten Geriatrie naar Maastricht op Nationale Ouderendag

Dit uitje vond plaats in het kader van de Nationale Ouderendag. Door heel Nederland organiseerden organisaties bijzondere activiteiten voor ouderen.