Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Chassé theater en Flamenco

“Zo’n avondje theater deed me goed”

24-11-2016

Naar het theater gaan is vanwege haar gezondheid geen makkelijke opgave voor mevrouw van Loon (81). Des te meer genoot ze gisteren van een spectaculaire flamenco-voorstelling in het Chassé Theater. “Die stemmen, de dans. Dat voetenwerk! Wát een show!”

Chassé Theater in Breda organiseerde afgelopen jaar een bijzondere liefdadigheidsactie. Bezoekers van het theater konden spaarpunten gebruiken om theaterkaartjes te doneren aan een goed doel. En dat gebeurde massaal. Zo kreeg de Zonnebloem maar liefst 901 vrijkaartjes voor verschillende voorstellingen. Te verdelen onder mensen met een lichamelijke beperking.

Bibberende benen

En zo werd mevrouw van Loon uitgenodigd om mee te gaan naar Flamenco Fantasy, een dansshow van flamencoster Maria Juncal en haar dansers. Ze genoot intens. “Het was een fantastische show. Volop zingen en dansen. Die stemmen van die mannen, zó mooi. En die vrouw danste zo bijzonder met haar voeten op de grond. Haar benen bibberden helemaal… waar haalt ze toch die energie vandaan? Heel erg knap.”

Positieve energie

Het avondje uit heeft haar en de acht andere mensen die mee gingen weer positieve energie gegeven. “De laatste tijd voel ik me wat eenzaam. Vanwege mijn beperking gaat het allemaal niet zo makkelijk meer. Gelukkig heb ik veel lieve vrienden en familie om me heen. Zo’n avondje theater met mijn dochter deed me goed. Ik heb het al tegen iedereen verteld. Zoals tegen mijn hulp. Ze zei dat ze aan mijn gezicht kon zien dat ik gisteren ontzettend had genoten. Dat is toch eens leuk om te horen.”

Samen

Flamenco had ze niet eerder gezien. “Ik ga af en toe naar het theater, maar dan meestal naar Tineke Schouten. Lekker een avondje lachen. Daarom twijfelde ik in eerste instantie over deze voorstelling… Ik had nog nooit zoiets gezien. Dat was volgens mijn dochter, die ook Zonnebloemvrijwilliger is, juíst een reden om te gaan. Dus gingen we samen.”