Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Jolanda

Vrijwilligerswerk is echt iets speciaals voor mij

17-11-2016

Jolanda van de Lagemaat is docent verpleegkunde op het DaVinci College in Dordrecht én werkt als verpleegkundige in de wijk. Ook zet ze zich al 23 jaar in als Zonnebloemvrijwilliger.

"Zorg is dé rode draad in mijn leven. Na een loopbaan als oncologieverpleegkundige in het ziekenhuis kreeg ik de kans om als docent aan de slag te gaan. Na twee jaar begon ik de zorg zo erg te missen, dat ik nog een aantal uur - in de avonden en weekenden - als verpleegkundige in de wijk ben gaan werken. Heel afwisselend: van medicatie en wondzorg tot en met wassen, aankleden en andere begeleiding. Vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem doe ik al sinds mijn achttiende en kan ik óók niet missen! Aanvankelijk op het schip of als hoofd verpleging bij regionale jongerenvakanties. Nu help ik bij activiteiten bij de jongerenwerkgroep Zuid-Hollandse Eilanden en ga ik af en toe mee met een vakantie of landelijke activiteit. Het vrijwilligerswerk is echt iets speciaals voor mij. Ik kan dan de zorg verlenen op een manier die in mijn werk helaas niet altijd lukt. Echt de tijd nemen om contact te maken. Waarbij iets kleins het verschil kan maken! Dus als het éven kan, ga ik mee. Er zitten gewoon niet genoeg uren in de week voor alles wat ik wil."

Mee op vakantie als zorgvrijwilliger

Iets doen voor een ander. Waardering krijgen. Genieten van een ongedwongen vakantiesfeer en ongeëvenaarde teamgeest. Leren van ervaren collega’s. 80 uur voor je BIG-registratie bijschrijven. Zorg met passie geven. En bovenal tijd voor aandacht hebben.

Wil jij als zorgvrijwilliger met op één van onze vakanties? Kijk voor meer informatie en/of meld je aan op Zonnebloem.nl/geefzorg.