Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

aangepast vakantie aanbod

Zonnebloem past vanaf 2018 vakantie-aanbod aan

21-12-2016

Vanaf 2018 stopt de Zonnebloem met het landelijk aanbieden van aangepaste vakanties. Alleen de vaarvakanties gaan door. De Nationale Vergadering onderschreef dit voorgenomen besluit op vrijdag 16 december. Ook komt de focus nog meer te liggen op lokale activiteiten en de ondersteuning daarvan door de betaalde organisatie.

De Zonnebloem heeft al enkele jaren te maken met een daling van de inkomsten uit fondsenwerving. Aanpassing van het vakantie-aanbod is daarom onvermijdelijk. Zo brengen we de uitgaven en inkomsten voor 2018 en verder in balans. En zorgen we ervoor dat de Zonnebloem een toekomstbestendige vereniging blijft.

We zetten de vaarvakanties met ons hotelschip MPS de Zonnebloem wel voort. Voor veel mensen die gebonden zijn aan bijvoorbeeld een rolstoel of bedlegerig zijn, is ons aangepaste cruiseschip namelijk de enige mogelijkheid om op vakantie te gaan.

Daarnaast legt de Zonnebloem de focus op haar lokale activiteiten. Bij de tienduizenden Zonnebloemvrijwilligers is dat in goede handen. De betaalde organisatie van de Zonnebloem richt zich voortaan nóg meer dan voorheen op het ondersteunen van de dienstverlening door de vrijwilligers. Deze aanpassingen leiden ertoe dat de betaalde organisatie zal inkrimpen.

Jaarlijks maken 117.000 mensen met een lichamelijke beperking gebruik van onze diensten. Daarvan gaan er ieder jaar 8.379 mee op onze vakanties. Vanaf 2018 kunnen nog 2.850 lichamelijk beperkte vakantiegangers gebruik maken van onze vaarvakanties met MPS de Zonnebloem. 

In maart 2017 neemt de Nationale Vergadering een definitief besluit over deze keuzes. De Nationale Vergadering is het hoogste toezichthoudend en besluitvormend orgaan van de Zonnebloem.