Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Navigate North naar de Noordkaap

"Het is hier net de hemel"

30-01-2017

Ze hebben het gehaald! Na dagen rijden door de sneeuw en vrieskou bereikten Cynthia en Catia vorige week de Noordkaap. Inmiddels zijn ze weer thuis en blikken ze terug op een geweldig avontuur, dat ook geld opleverde voor de Zonnebloem.

De dames vinden het bijna jammer dat ze over de finish van autorally Navigate North rijden. En dat na een barre tocht van zeven dagen over gladde wegen door de winterse landschappen richting de Noordkaap. “Het was een geweldige avontuur, ik zou er zo nog een week achteraan plakken”, vertelt Cynthia.

Sneeuwstorm

Het doel van Navigate North is zo slim en snel mogelijk te navigeren van Nederland naar de Noordkaap en terug. Ruim 7.000 kilometer in zeven dagen, voor het goede doel. Cynthia en Catia – team CC – waren een van de 47 deelnemende teams die de uitdaging aangingen. “De laatste tocht was het zwaarst”, aldus Cynthia. “We reden 36 uur non-stop, waarbij we elkaar afwisselden. We zagen bijna niets door een sneeuwstorm en moesten puur op coördinaten rijden. Dan is het écht goed opletten.”

Noordkaap

Het winterse weer zorgde hier en daar ook voor een glijpartij. Catia: “Het is een heel apart gevoel om je auto onder je vandaan te voelen glijden. Maar op sommige stukken hoorde dat er nu eenmaal bij. Gelukkig was er een heel fijn team aanwezig vanuit de organisatie, dat overal voor je klaarstond.” De Noordkaap was het hoogtepunt voor de dames. “Het waaide enorm hard, waardoor het voelde als min dertig. Alles om ons heen was compleet wit. Je zag verder niets. We hadden een beetje het gevoel alsof we in de hemel waren.”

Op kantoor

En van de hemel belandde ze vandaag gewoon weer op kantoor. “Vandaag was ook voor mij weer een werkdag”, vertelt Cynthia. “Ik moet wel mijn auto nog door de wasstraat halen, die heeft heel wat te verduren gehad.”

Zonnebloemauto

De dames haalden met hun tocht geld op voor een Zonnebloemauto in hun eigen woonplaats Doetinchem. Hoeveel de eindstand is, weet Cynthia nog niet. “Ook daar heb ik nog geen tijd voor gehad. Ik ga zo snel mogelijk de balans opmaken!”

Kom je binnenkort ook in actie voor de Zonnebloem? Gebruik dan het inactie-platform om geld op te halen. Meer informatie vind je op inactie.zonnebloem.nl

Navigate North filmde Team CC bij aankomst op de Noordkaap: