Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Op weg naar de Noordkaap voor een Zonnebloemauto

Op weg naar de Noordkaap voor een Zonnebloemauto

04-01-2017

Op 20 januari vertrekken Cynthia Chudaska en Catia de Souza voor een avontuurlijke achtdaagse rit naar de Noordkaap. Als deelnemers aan de Nokian Navigate North willen ze onder meer geld ophalen voor een extra Zonnebloemauto. “Dat maakt de reis extra leuk!”

Als juridisch adviseur bij een advocatenkantoor legt Cynthia (47) tussen de 60.000 en 80.000 kilometer per jaar af. Catia (42) rijdt regelmatig naar kennissen in Parijs en draait haar hand niet om voor het verwisselen van een band of een inspectie onder de motorkap. Cynthia werd door een kennis geattendeerd op de Nokian Navigate North, een navigatierit naar het hoge noorden van Noorwegen. Catia haakte als goede vriendin al snel aan als teamgenoot.

Ze waren meteen enthousiast. “Ik wil graag een keer uit mijn comfortzone komen,” vertelt Cynthia, “en Catia zag dat ook meteen zitten.” In september schreven ze zich in als Team CC – Powered by Passion!, met Cynthia’s eigen Mercedes GLA 180 d’Ambition Urban. En besloten ze met hun rit gelijk geld in te zamelen voor twee goede doelen: een paardenmanege voor mensen met een beperking én een Zonnebloemauto voor hun woonplaats Doetinchem. Cynthia: “De reis zelf is al hartstikke leuk, dat we er ook iets waardevols mee kunnen bereiken maakt het extra speciaal.”

Slim navigeren en weinig slaap

Bij de Nokia Navigate North draait het niet om snelheid, maar om slim navigeren. De teams starten afzonderlijk vanuit hun eigen woonplaats in Nederland en krijgen elke dag de coördinaten te horen van de plek waar ze zich die dag moeten melden. Op de TomTom rijden is er niet bij: dat levert strafpunten op. De teams kunnen punten verdienen met creatieve navigatie, bijvoorbeeld door een moeilijk begaanbare weg te nemen of een stuk met een veerboot mee te gaan.

Navigate North koerst niet rechtstreeks naar het uiterste puntje van Noorwegen, maar leidt de deelnemers door zeker zeven landen. “De route is nog één vraagteken,” vertelt Cynthia. “We laten ons verrassen. In elk geval wordt het geen vakantiereis, en bereiden we ons voor op weinig slaap!” Een echte uitdaging dus, met als prijs voor de winnaar de eer.

Sinds hun inschrijving zijn de dames naast hun werk en hun gezin volop bezig om zich voor te bereiden op de tocht. Sneeuwstormen en temperaturen van 40 graden onder nul zullen geen uitzondering zijn. Dankzij sponsoren, waaronder hun werkgevers, is de auto uitgerust met speciale winterbanden en een verstraler, om meer zicht te hebben in de poolnachten. Ook aan de technische vaardigheden wordt gewerkt. Cynthia: “We hebben een cursus autotechniek en een slipcursus gedaan. En we krijgen nog een kanteltraining, zodat we weten hoe we de auto zo nodig weer op vier wielen krijgen.”

Hart onder de riem

Daarnaast zijn Cynthia en Catia nog volop bezig donaties te verzamelen voor hun twee goede doelen. “We kunnen nog veel hulp gebruiken”, zegt Cynthia. “Het geld gaat in zijn geheel naar onze goede doelen, maar wij voelen ons zelf dan ook gesteund. Elke gift telt!”

Doneren? Dat kan via NL30INGB0007309303, óók na afloop van de race. De tocht van Cynthia en Catia kun je live volgen via de website van Navigate North en de Facebookpagina van Team CC-Powered by Passion!