Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Zonnebloemloterij 2017: een goede start is het halve werk

Zonnebloemloterij trapt af in stijl

18-04-2017

Het is al bijna een halve eeuw een instituut: de jaarlijkse Zonnebloemloterij. Lokale Zonnebloemafdelingen in het hele land maken zich op voor wat nog steeds een van de belangrijkste manieren is om lokaal zoveel mogelijk leuke activiteiten mogelijk te maken.

De loterij staat op punt van beginnen. In de regio Lek & IJssel zijn de afdelingen en het regiobestuur al weken in de weer met de voorbereiding. Op zaterdag 22 april wordt op één dag maar liefst vijf keer de loterij afgetrapt, in achtereenvolgens IJsselstein, Vianen, Nieuwegein, Benschop en Houten. En overal staat een lokale burgemeester of wethouder klaar om de lotenverkoop ‘officieel’ op gang te helpen. “Het is een mooi moment om niet alleen de loterij in de schijnwerpers te zetten, maar álles wat we hier met de Zonnebloem doen”, zegt Jacq Cornelissen van het regiobestuur. “De loterij is namelijk een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor lokale afdelingen.”

Dixieland en Zonnebloemauto

Om zoveel mogelijk aandacht te creëren, is de karavaan goed uitgerust: “We hebben een lot op megaformaat bij ons, er reist een dixielandbandje mee voor de muziek. En er rijdt een Zonnebloemauto mee.” Die auto is ook belangrijk om te laten zien wat een bijdrage aan de Zonnebloem zoal mogelijk maakt: de volledig voor rolstoelvervoer aangepaste auto is voor iedereen tegen een aantrekkelijke prijs te huur om er zelf of met familie een dag op uit te gaan.

Enkhuizen en het ‘eerste lot’

Ook de afdeling Enkhuizen vraagt op een originele manier aandacht voor de aftrap van de loterij. Elke afdeling krijgt bij de loten één groot, kartonnen ‘lot’ als marketingmateriaal. Vrijwilliger Marja Foppen bedacht een paar jaar terug dat het een leuk idee zou zijn die aan een lokale middenstander aan te bieden. “Inmiddels heeft het lot al bij onder meer een notaris, een opticien, een chocolatier, een fotozaak, een bijouterie en een ijssalon in de winkel of de etalage gestaan.”

De actie genereert veel aandacht in de lokale media, met dank aan een vrijwilliger die bedreven is in PR en een mooie tekst en foto verzorgt. En het levert ook altijd iets op voor de deelnemers. Wat de ondernemer in kwestie voor dit ‘eerste lot’ wil geven, mag hij of zij helemaal zelf weten. Marja’s ervaring is dat de actie altijd wel een donatie of een sponsoring in natura oplevert. Waarmee de afdeling dan weer leuke activiteiten voor deelnemers organiseert.

Strandpaviljoen op herhaling

Dit jaar gaat het ‘eerste’ lot naar strandpaviljoen Enkhuizen. “Een prachtige locatie waar we met de afdeling al eens zijn geweest voor een picknick. De eigenaar, Thomas de Boer, vond het een geweldig idee en heeft inmiddels de hele afdeling uitgenodigd om op bezoek te komen voor een ‘creatieve traktatie’. Prachtig, toch? En daarnaast creëren we op deze manier weer extra aandacht voor de loterij. Ik krijg elk jaar veel reacties, mensen weten dat het eraan komt. En daar gaat het ons om!”

Wil je ook je bijdrage leveren aan de Zonnebloem? En kans maken op mooie (geld)prijzen? Koop dan nu een lot! Dat kan heel simpel online via onze website