Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

De Vierdaagse is het paradijs op aarde

Beduri in spagaat voor Nijmeegse Vierdaagse

Om jezelf te overwinnen, omdat je gek bent op wandelen of vanwege het grote feest. Iedereen loopt de Nijmeegse Vierdaagse om een andere reden. Zo ook Beduri. Voor hem heeft het loopfestijn een bijzondere betekenis.

Beduri Kadhim is moeilijk te missen. De altijd vrolijke wandelaar zit vol energie en maakt overal waar hij komt een praatje. Dit jaar loopt hij voor de derde keer de 50 kilometer van de Nijmeegse Vierdaagse. Een evenement dat hem op het lijf geschreven is.

Vierdaagse Nijmegen met Beduri

Langeafstandswandelen

Bewegen zit Beduri in het bloed. Zo was hij ooit in zijn geboorteland Irak landskampioen turnen en geeft hij nog steeds turnles aan toptalenten wereldwijd. De laatste tijd focust hij vooral op langeafstandswandelen. “Daar word ik rustig van. Ik neem altijd pen en papier mee zodat ik mijn gedachten kan opschrijven.”

Want zijn hoofd zit er vol mee. In 1992 vluchtte hij in zijn eentje vanuit Irak naar Nederland: zijn woonplaats weggevaagd, zijn familie vermist. Een tijd waar hij niet graag aan terugdenkt. “Gelukkig ben ik er zelf nog. En ik ben nog mens. In Nederland heb ik nieuwe energie gevonden. Het is hier veilig, je kunt gaan en staan waar je wilt, je kunt sporten, jezelf laten opleiden. Ik wil hier niet stilzitten. Ik moet nu alles uit het leven halen!”

Zonnebloemvrijwilliger

Zo ging hij onder meer op zoek naar vrijwilligerswerk – en vond de Zonnebloem. “In dit nieuwe leven wilde ik er niet alleen voor mezelf zijn, maar ook voor anderen. Iemand helpen, geven en nemen. Ik wil niets liever dan mijn positieve energie doorgeven aan een ander.” Hij meldde zich aan als vakantievrijwilliger op het schip en bij de lokale afdeling in zijn woonplaats Nijverdal. “Mensen met een lichamelijke beperking kunnen net zoveel als andere mensen, alleen dan op hun eigen manier. Of met een beetje hulp of motivatie. Die boodschap wil ik graag verkondigen. Dat kan al door veel te lachen. Lachen is gezondheid! En ook een sport!”

Beduri op Nijmeegse Vierdaagse

Op de foto

Beduri is een ware ambassadeur voor de Zonnebloem. Zeker ook bij de Nijmeegse Vierdaagse. “Ik loop met een Zonnebloemvlag en draag een T-shirt dat het publiek oproept te doneren. Elke euro is welkom. Ik praat en lach met het publiek en ga met iedereen die dat wil op de foto.”

De sfeer tijdens de Vierdaagse is volgens Beduri onbeschrijflijk. “Ik ben daar in mijn eentje, maar vóel me niet alleen. Iedereen maakt een praatje, iedereen is vrolijk. Er zijn geen slechte dingen, maar alleen plezier, behulpzaamheid en solidariteit. En veel spontane acties. Dat is voor mij een paradijs.”

SMS ZON

Ga jij naar de Nijmeegse Vierdaagse? Kijk dan uit naar Beduri! Ga met hem op de foto of sms ZON naar 4333 (2 euro per sms).