Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
Kerstkaarten

Wat was de populairste kerstkaart?

18-12-2017

De verkoop van de Zonnebloem kerstkaarten zit er voor dit jaar weer op. In totaal zijn er 34.500 pakjes verkocht. Fantastisch, want met elke verkochte kerstkaart wordt het Zonnebloemwerk ondersteund. Maar welke kaart was nou het meest populair? Het winterdorp, het roodborstje of zijn het de kabouters van Rien Poortvliet?

De eindstand is voor de Zonnebloem geen verrassing. Van de ruim 34.500 verkochte pakjes waren er maar liefst 4150 met …… het roodborstje. Het kleine, gedrongen zangvogeltje is al jaren de absolute topper. Een goede tweede was de kaart met het glas in lood werk. De kaart met de kerstkoekjes is het minst verkocht. Waarschijnlijk hebben mensen die liever vers gebakken bij de koffie.

Kerstkaart roodborstjes

35% koopt onze kaarten online

Inmiddels zien we dat steeds meer mensen onze kerstkaarten kopen via de webshop. 35% kocht onze kaarten online. Ook al begint het dan steeds vaker online, onze kerstkaartenkopers sturen uiteindelijk nog wel liever een kaartje via de post. Uit ons eigen onderzoek bleek dat 70% van de Zonnebloemvrijwilligers de voorkeur geeft aan het sturen van een kaartje dat ook echt bij iemand thuis op de deurmat terecht komt. Vrijwilliger Lia zegt hierover: “Het is elk jaar zo leuk om een kaartje te ontvangen en te sturen. Alle tradities lijken te verdwijnen. Laat deze nu toch blijven. Het versturen van een kaartje naar mensen die zich eenzaam voelen, is toch een kleine moeite.”

Al ruim 40 jaar een begrip

De Zonnebloemkerstkaarten zijn al ruim 40 jaar een begrip onder onze donateurs, vrijwilligers en deelnemers. Sinds 1974 draag je met de aanschaf van kerstkaarten een steentje bij aan de Zonnebloem. Toch neemt de verkoop van onze kerstkaarten elk jaar af. En geven mensen er de voorkeur aan ons te steunen met een donatie. Wij zijn dankbaar voor alle steun die wij het hele jaar door ontvangen op wat voor manier dan ook. Hartelijk dank hiervoor! Wij wensen iedereen mooie feestdagen en een gezond en gelukkig 2018. 

Lees ook het interview met inkoopmedewerker Geraldine Sebregts. Zij vertelt nog veel meer over de kerstkaarten van toen en nu.