Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
marc damen bezoekwerk

Marc Damen bezoekt mevrouw Haselaar in Week van het Bezoekwerk

21-01-2019

Van donderdag 17 tot en met vrijdag 25 januari organiseren we de Week van het Bezoekwerk. Onze directeur, Marc Damen, was op donderdag meteen zelf ‘bezoekvrijwilliger’. Hij bezocht mevrouw Haselaar in Breda. Marc: “Weliswaar is ze 89 jaar, maar ze is nog erg ‘bij de pinken’. In huis en buitenshuis gebruikt ze een rollator.”

Daarom is mevrouw Haselaar vaker thuis dan haar lief is. Ze krijgt met regelmaat bezoek van haar vaste vrijwilliger, Kees de Jong. “Mevrouw Haselaar is gebaat bij de huisbezoeken, vertelde ze me. Ze heeft een iPad. Ze is helemaal bij de tijd. Maar dat blijft ‘op afstand’. Ze heeft ook persoonlijk contact nodig en aansluiting op de maatschappij. Dat is heel belangrijk.”, blikt Marc terug op hun gesprek.

Waardevol bezoekwerk

Al 70 jaar is het bezoekwerk het hart van het Zonnebloemwerk. Een praatje maken en een luisterend oor bieden staan centraal. “Met mevrouw Haselaar kon ik gewoon even bijpraten. Over de Brexit, over haar vakantiereizen vroeger met haar overleden man en over ditjes en datjes. Dat soort gesprekken zijn en blijven waardevol. Voor haar, maar zeker ook voor mij”, vertelt Marc. 

>> Meer weten over ons bezoekwerk

Bekijk ook de video over ons bezoekwerk: