Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Op verrassingsweekend met de Zonnebloemauto

05-04-2019

Richard wilde zijn partner Rinse voor zijn 48ste verjaardag graag verrassen met een weekend weg. Een uitdaging, omdat Richard in een elektrische rolstoel zit. En een puzzel, want Rinse is als chefkok zelden vrij in het weekend. Maar het lukte! Richard verraste Rinse onlangs met een weekendje Maastricht met de Zonnebloemauto.

Het heuvelachtige landschap, het lekkere eten: de keuze voor Maastricht was zo gemaakt, vertelt Richard. “En het feit dat je zo in België bent, daar wilde ik graag een klooster bezoeken met Rinse.” Rinse was compleet verrast door wat Richard allemaal had geregeld. “Hij had aan alles gedacht. De huur van de Zonnebloemauto, een mooi hotel met prachtig uitzicht en op de dag dat ik jarig was had hij een tafeltje gereserveerd bij een chic restaurant. Echt heel leuk en bijzonder om een keer zo compleet verrast te worden.”

Limburgse vlaai

Ook voor Richard zelf was het genieten. “Door mijn fragiele gezondheid, het feit dat ik in een elektrische rolstoel zit en Rinses werk is een weekendjeweg niet iets wat we ‘even doen’. Dat het er toch van is gekomen, is dus iets heel speciaals voor ons allebei.” Rinse valt hem bij. “We hebben echt genoten. Een bezoek aan kasteel Hoensbroek, gezellig winkelen in het leuke kleine plaatsje Gulpen en op een terrasje genieten van een lekkere punt Limburgse vlaai.”

Zelfstandiger en vrijer

Het was de eerste keer dat ze gebruikmaakten van de Zonnebloemauto en dat is beiden uitstekend bevallen, vertelt Richard. “Met taxivervoer ben je gebonden aan tijden. Stel het regent dat het giet, dan kun je niet eerder weg. Ook kan de taxi vroeger of later komen. Waardoor je er ruim op tijd bent, maar soms juist langer moet wachten. Zo kost een ritje van een half uur je zo een paar uur tijd. En dus energie, iets wat ik niet veel heb. Met de Zonnebloemauto beslis je op het moment zelf wat je wilt. Je bent veel zelfstandiger en vrijer. En daardoor meer ontspannen. Wij vinden het fantastisch dat deze auto vlak in de buurt staat. We gaan ‘m zeker nog eens huren!”