Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

'Met de Zonnebloemauto ben je veel zelfstandiger en vrijer'

05-04-2019

Richard wilde zijn partner Rinse voor zijn 48ste verjaardag graag verrassen met een weekend weg. Een uitdaging, omdat Richard in een elektrische rolstoel zit. En een puzzel, want Rinse is als chefkok zelden vrij in het weekend. Maar het lukte! Richard verraste Rinse onlangs met een weekendje Maastricht met de Zonnebloemauto.

Het heuvelachtige landschap, het lekkere eten: de keuze voor Maastricht was zo gemaakt, vertelt Richard. “En het feit dat je zo in België bent, daar wilde ik graag een klooster bezoeken met Rinse.” Rinse was compleet verrast door wat Richard allemaal had geregeld. “Hij had aan alles gedacht. De huur van de Zonnebloemauto, een mooi hotel met prachtig uitzicht en op de dag dat ik jarig was had hij een tafeltje gereserveerd bij een chic restaurant. Echt heel leuk en bijzonder om een keer zo compleet verrast te worden.”

Limburgse vlaai

Ook voor Richard zelf was het genieten. “Door mijn fragiele gezondheid, het feit dat ik in een elektrische rolstoel zit en Rinses werk is een weekendjeweg niet iets wat we ‘even doen’. Dat het er toch van is gekomen, is dus iets heel speciaals voor ons allebei.” Rinse valt hem bij. “We hebben echt genoten. Een bezoek aan kasteel Hoensbroek, gezellig winkelen in het leuke kleine plaatsje Gulpen en op een terrasje genieten van een lekkere punt Limburgse vlaai.”

Zelfstandiger en vrijer

Het was de eerste keer dat ze gebruikmaakten van de Zonnebloemauto en dat is beiden uitstekend bevallen, vertelt Richard. “Met taxivervoer ben je gebonden aan tijden. Stel het regent dat het giet, dan kun je niet eerder weg. Ook kan de taxi vroeger of later komen. Waardoor je er ruim op tijd bent, maar soms juist langer moet wachten. Zo kost een ritje van een half uur je zo een paar uur tijd. En dus energie, iets wat ik niet veel heb. Met de Zonnebloemauto beslis je op het moment zelf wat je wilt. Je bent veel zelfstandiger en vrijer. En daardoor meer ontspannen. Wij vinden het fantastisch dat deze auto vlak in de buurt staat. We gaan ‘m zeker nog eens huren!” 

Ook de Zonnebloemauto huren?

De Zonnebloemauto is een rolstoelauto die voor iedereen met een lichamelijke beperking te huur is. Er staan meer dan vijftig auto's verspreid over Nederland. Ook is het mogelijk om een vrijwillig chauffeur aan te vragen. Lees hier meer over de Zonnebloemauto en hoe het huren in zijn werk gaat.