Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Dubbele verrassing met de Zonnebloemauto

01-07-2019

Gerard van Leeuwen heeft ALS. Eropuit gaan zag hij sinds hij ziek is niet meer zitten. Maar na twee jaar had zijn vrouw het gevoel dat hij een zetje nodig had. Ze besloot hem te verrassen met niet één, maar twee speciale dagjes uit met de Zonnebloemauto. 

Twee jaar geleden kreeg Gerard van Leeuwen (58) de diagnose ALS. Een flinke klap voor hem, zijn vrouw Ellen en hun zonen Jean-Paul (26) en Vincent (18). Opeens zat Gerard hele dagen thuis. Iets waar hij erg aan moet wennen, want als fulltime-vertegenwoordiger in de techniek en voetbaltrainer in de avonduren had hij een heel actief bestaan.

Drempel

Door de onvoorspelbaarheid van zijn ziekte wil hij er niet meer echt op uit. “Hij gaat alleen voetbal kijken in de buurt. Voor een uitstapje is hij te bezorgd dat er iets gebeurt,” verklaart Ellen. Na twee jaar trok Ellen de stoute schoenen aan. “De eerste twee jaar was hij er niet aan toe en dat begrijp ik. Het is nogal wat om te verwerken. Maar nu dacht ik: een uitje met het gezin doet hem vast goed. Ik ga kijken of ik ‘m over die drempel kan helpen.”

Geheime missie

In het geheim huurde Ellen in één week twee keer de Zonnebloemauto: één keer om de achttiende verjaardag van hun zoon te vieren in een gezellig restaurant, gerund door vrienden, en één keer voor een bezoek aan Gerards oude werk. “Het was een hele geheime missie”, lacht Ellen. “Ik moest alles stiekem regelen en ruim zes weken mijn mond houden. Dat was niet makkelijk. Maar zijn reactie was de geheimzinnigheid meer dan waard.” 

Zonnebloemauto

Op een zaterdag eind april staat een vriend voor de deur om samen met Ellen de Zonnebloemauto op te halen. Ze grijnst. “Onze auto staat gewoon voor de deur, dus hij weet van niets.” Ze parkeren de Zonnebloemauto om de hoek, zodat Gerard het niet ziet. In de middag komen de oudste zoon en schoondochter langs. Gerard: “Ik vond het opvallend dat ze de hond niet bij zich hadden. Die is altijd mee. Opeens zeiden: we gaan je in je rolstoel helpen. "Waarom?", zei ik nog. "We gaan samen op stap", klonk het toen in koor.  

Geweldige verrassing

Gerards jongste zoon, die nog thuis woont, is al even verbaasd als hijzelf. “Ik weet van niets hoor, pap”, klinkt het dan ook. Met z’n vijven rijden ze naar Hillegom. Daar heeft Ellen een tafeltje gereserveerd in een restaurant van vrienden om de 18e verjaardag van hun zoon te vieren. “Wat een geweldige verrassing”, zegt Gerard bij aankomst. “Dit is iets wat ik al zo lang wilde. En wat fantastisch om weer eens als gezin eropuit te gaan. Helemaal geweldig.”

Collega’s

Als zijn jongste zoon drie dagen later weer onverwacht met een rolstoel voor Gerards neus staat, vraagt hij verbaasd: “Wat gaan we nu weer doen?” Vincent glimlacht. “Wat denk jij, we gaan op stap. Kom maar mee.” Dit keer rijden ze richting Helmond, naar het bedrijf waar Gerard 25 jaar lang werkte. “Ze zijn verhuisd en ik heb het nieuwe pand nog niet gezien”, zegt hij. Bij aankomst staat bijna het voltallige bedrijf hem op te wachten. Ze krijgen een rondleiding en lunchen samen. Gerard geniet van alle belangstelling. “Het is fijn om mijn collega’s weer te zien. Je spreekt elkaar nog wel via de telefoon, maar dit is zo veel leuker.”

Helemaal ontspannen

De verrassingen zijn geslaagd, constateert Ellen tevreden. “Omdat hij het niet wist, kon hij er niet tegenop zien en was hij helemaal ontspannen. Echt heel fijn om hem zo te zien genieten.” Gerard glimlacht. “Ik vind het ongelofelijk dat je dit allemaal hebt geregeld en zo lang geheim hebt weten te houden. Het waren echt twee grandioze verrassingen. En het is goed te weten dat de Zonnebloemauto vlakbij staat, want ik wil graag nog eens samen op stap.”